Založ si blog

Otcovia nemajú byť usmrtení kvôli deťom a deti nemajú byť usmrtené kvôli otcom. (Deuteronomium 24:16)

Advokát vstupuje do dôverného vzťahu s klientom, pretože jedine na dôvere sa dá stavať, ak chcete byť naozaj užitočným poradcom svojho klienta. Ovzdušie dôvery je posilnené povinnosťou mlčanlivosti, ktorú advokát má a vzťahuje sa na VŠETKO, čo sa dozvedel v súvislosti s výkonom práce advokáta.

To, čoho sú občania na Slovensku svedkami, je len zlomok toho, na čo sú advokáti z titulu svojho povolania nútení sa bezmocne prizerať celkom z blízka. Mnohí sa pokúšajú dvíhať z prachu udupané štandardy právneho štátu. Cynické rozpletanie paragrafov, ktoré majú a mali chrániť najmä slabších proti silným a ich nahrádzanie výkričníkmi za zákazmi, za hrozbami a za nadávkami politikov občanom sa stalo koníčkom tých, ktorí sa za cenu falošných sľubov posadili na stolec moci.

Galériu úspechov tejto vlády predstavuje represívna politika. Ešte stále sa nájdu reakcie jej priaznivcov typu „nevadí, že narobili veľa chýb, ale aspoň zatvárajú ľudí.“ Zatvárajú ľudí. Nie súdy, politici zatvárajú ľudí. Nie na základe odsudzujúceho rozsudku, kedy súd zistil vinu a uložil trest. Ale preto, že určitých ľudí, chcú vidieť zatvorených a trestaných.

Trestná “ politika “ nášho štátu, ktorá bola prijatá v rámci spoločenského konsenzu je vyjadrená v § 34 Trestného zákona ( zákon číslo 300/2005 Z. z.) takto:

 Trest má postihovať iba páchateľa, tak aby bol zabezpečený čo najmenší vplyv na jeho rodinu a jemu blízke osoby.

Pozrime sa bližšie aj na to, ako politici, ktorí zatvárajú ľudí, aplikujú v praxi články medzinárodného Dohovoru o právach dieťaťa, na ktorý sa v rámci populistických vystúpení politici, ale najmä političky veľmi radi odvolávajú.

„Štáty, ktoré sú zmluvnou stranou Dohovoru, urobia všetky potrebné opatrenia na to, aby bolo dieťa chránené pred všetkými formami diskriminácie alebo trestania, ktoré vyplývajú z postavenia, činnosti, vyjadrených názorov alebo presvedčenia jeho rodičov, zákonných zástupcov alebo členov rodiny.“ ( článok 2 odsek 2 Dohovoru)

Štáty, ktoré sú zmluvnou stranou Dohovoru, uznávajú právo dieťaťa oddeleného od jedného alebo oboch rodičov udržiavať pravidelné osobné kontakty s oboma rodičmi, ibaže by to bolo v rozpore so záujmami dieťaťa. ( článok 9 odsek 3 dohovoru)

Žiadne dieťa nesmie byť vystavené svojvoľnému zasahovaniu do svojho súkromného života, rodiny, domova alebo korešpondencie ani nezákonným útokom na svoju česť a povesť. Dieťa má právo na zákonnú ochranu proti takým zásahom alebo útokom.( Článok 16 dohovoru).

A teraz uplatňovanie článkov Dohovoru o právach dieťaťa v slovenskej praxi, zo strany elitných vyšetrovateľov, polície a prokurátorov.

27. 2.2018 otec Tibor Eliot Rostas: „Neštítia sa ani razie so samopalmi, ktorými mierili na mňa aj moju manželku, držiacu v ruke maloleté dieťa.“ Vo videu, ktoré si môžete pozrieť tu https://youtu.be/d5KQKy4PI00, otec vysvetľuje, že bol obvinený za napísanie článku, ktorým mal šíriť antisemitizmus, a 8 plne ozbrojených príslušníkov protiteroristickej jednotky NAKA o pol ôsmej ráno nútilo deti a rodičov v ich vlastnom dome s nabitými automatickými zbraňami zotrvať na mieste, pričom na nich z bezprostrednej blízkosti mierili aj červenými laserovými bodmi.

Deti museli prežiť takúto raziu vo vlastnom dome, lebo štát považoval za primerané ich otcovi dať takýmto spôsobom na vedomie, že bude obvinený, lebo šíri nebezpečné myšlienky. Podľa zástupcov štátu to museli strpieť a zažiť, lebo sú deťmi konšpirátora a osoby, ktorá šíri hoaxy.

Denník N o tejto udalosti informoval napríklad takto Polícia poprela fámy o tom, že prokuratúra (dennikn.sk) : „Rostas to označil za policajnú brutalitu. Prokremeľské médiá odvtedy šíria verziu, ako policajti „mierili samopalmi na Rostasove deti“. Kukláči boli v skutočnosti prítomní preto, že v Rostasovom dome sa nachádzalo šestnásť kusov strelných zbraní.

Vtedajší minister vnútra sa k tomu vyjadril

▶ Špeciálnej prokuratúre preskočilo – Robert Kaliňák (zvtv.sk)

Na inom mieste sa o tejto udalosti debatovalo aj takto:

V januári 2022 advokát iného otca hovorí : “ Stál v mraze bosý, samopaly mierili na deti.“

Advokát Gašpar zverejnil video, ako zadržali Bödöra – Domáce – Správy – Pravda.

Deti zažili vniknutie po zuby ozbrojených policajtov, ktorí ako keby útočili na ich rodinný dom, preto, lebo ich otec je obvinený napríklad aj z legalizácie príjmov z trestnej činnosti (tzv. pranie špinavých peňazí).

Iné deti iných rodičov, od ktorých boli oddelené v dôsledku zásahov štátnej moci, majú zakázaný kontakt so svojim rodičom. Darmo mu píšu listy, darmo píše rodič listy im. Listy nechodia, alebo chodia len veľmi pomaly.

V prípade jedného otca, ktorý zomrel vo väzbe, nielen médiá, ale aj zástupca rodiny priniesli informácie, že zosnulý listy od rodiny nedostal. A nie je to len prípad tohto otca:

„Mnohí sa sťažujú, že ich klienti vo väzbe sú tiež v celách sami, nemôžu komunikovať s rodinami. Jeden z nich dokonca uvádza, že keď sa mal jeho klient rozprávať s rodinou cez Skype, v cele záhadne vypadla elektrina. Keď čas určený na kontakt vypršal, elektrina išla.“ Kauza Lučanský – sumár udalostí. Pravda bude hľadať pravdu – Domáce – Správy – Pravda

Aj ďalší otec maloletých detí vzatý do väzby zažil podobnú skúsenosť. Hoci svojim dvom deťom počas celého času trvania väzby, od kedy mu to bolo umožnené, každý deň napísal jeden list a písali mu aj deti, ani rok po jeho prepustení z väzby listy nie sú doručené. Polícia tvrdí, že žiadne listy nemá.

Vyššie uvedené prípady zažili otcovia v čase, kedy ešte neboli odsúdení, neboli uznaní vinnými, dokonca neboli ani len obžalovaní a postavení pred súd. Podľa stále platného práva na Slovensku hľadíme na nich ako na nevinných a nazývame to prezumpcia neviny. NEVINY.

Pokiaľ má byť trest vinným uložený tak, aby čo najmenej zasahoval rodinu páchateľa, o čo viac to platí o opatreniach a obmedzeniach voči obvinenému, ktorý ešte nebol ani len odsúdený.

Inak Slovensko by malo stále garantovať svojim občanom aj zákaz mučenia a neľudského alebo ponižujúceho zaobchádzania, nakoľko im to garantuje článok 4 Dohovoru o ľudských právach.

A § 121 odsek 2 Trestného poriadku garantuje rodičom na Slovensku, že ak sú obvinení, k priznaniu ich nesmie nikto nútiť. Budú to počuť ústami policajta, ktorý ich ako obvinených musí poučiť “ K priznaniu Vás nikto nesmie nútiť.“ To platí najmä pre toho, ktorý takéto poučenie deklamuje.

Ako sa má cítiť rodič, ktorému štát predvádza čoho je proti jeho rodine a deťom schopný, kam až zájde, ak sa neprizná a nebude spolupracovať s políciou ?

Čo sa stane s dieťaťom, ktoré je svedkom toho, že tam, kde bol doteraz jeho domov, jeho útočište, kde sa cítilo bezpečne, môže vtrhnúť po zuby ozbrojené komando, ktoré na neho mieri nabitými zbraňami a pred jeho očami ohrozuje rodiča, ktorý bol doteraz jeho ochrancom. Stáva sa teraz rodič v očiach dieťaťa hrozbou ? A čím sa stáva pre takéto dieťa štát ?

Ako bezpečne sa môžu cítiť slovenské deti vo svojich bytoch, domoch, keď vedia, že zvonku môžu vtrhnúť s revom ozbrojení muži v maskách, mieriť na ne zbraňami a ak sa rodič nepoponáhľa vyrazia aj vchodové dvere. Žilinka kritizuje vyrazené dvere a desiatky kukláčov (pluska.sk)

Ako sa cíti rodič, keď vidí, čo musia jeho deti kvôli nemu prežívať ? Nespadá to pod definíciu mučenia a neľudského zaobchádzania ?

Nad odpoveďou sa môžeme zamyslieť cez pocity iného rodiča, ktorý sa rozhorčil nad tým, že len za to, že zastáva významnú štátnu funkciu, jeho dieťa je terčom internetových útokov „Rafinovaný útok poslanca Tarabu na dcéru prezidentky.. Na príspevok reagovala na sociálnej sieti aj polícia, ktorá ho označila za šikanu v online priestore. Komentáre pod svojim príspevkom však krátko po zverejnení vypla.

https://www.tvnoviny.sk/domace/2042021_rafinovany-utok-poslanca-tarabu-na-dceru-prezidentky-mal-jasny-ciel-tvrdi-odbornicka

Útok na prezidentkinu dcéru po prehliadke: Tvrdé slová Zuzany Čaputovej | Televízia Markíza (markiza.sk)

https://doma.markiza.sk/clanok/2042021-poslanec-taraba-zverejnil-fot

Rokovanie parlamentu sa nezaobišlo bez incidentov. Riešili rúška aj Tarabu – TA3:

„V pléne sa riešilo aj konanie poslanca Tomáša Tarabu, ktorý na sociálnej sieti zverejnil fotografiu dcéry prezidentky Zuzany Čaputovej v úlohe modelky aj so svojím komentárom. Polícia príspevok odsúdila a označila ho za šikanu.“

V štáte, kde sa deje aj to, že na deti sa mieri zbraňami a sú trestané a zastrašované odopretím kontaktu s rodičom, sa aj deťom tých, ktorí takéto praktiky v tichosti prehliadajú môže stať niečo vážnejšie ako len to, že ich na sociálnej sieti niekto označí za novú modelku.

A že je prípadov porušovania dohovoru o právach dieťaťa „pri zatváraní ľudí“ na Slovensku oveľa viac by vedeli porozprávať viacerí advokáti.

Ja som uviedla ako ukážku na zamyslenie len tie, ktoré možno zanechali v občanoch aj cez médiá najhlbšiu pamäťovú stopu, len sa v nej možno zabudlo na tých, ktorým sa ubližuje najviac.

Sejeme semená nenávisti a staviame neprekonateľné hrádze v slovenskej spoločnosti na mnoho generácii do budúcna.

Cirkusanti

20.03.2024

Namiesto rešpektu k právu, jarmočné divadlá. Včerajšia tlačová konferencia prokurátorov špeciálnej prokuratúry potvrdila správnosť rozhodnutia o zrušení tohto spolitizovaného chápadla generálnej prokuratúry a aj správnosť rozhodnutia ústavného súdu, ktorý v tejto časti nepovažuje legislatívne aktivity za protiústavné. Znova ukázali hrubú neúctu k právnemu [...]

Potrebujeme bežecké topánky a lupu ?

19.03.2024

Aký je váš vzťah ku pravde ? Naozaj potrebujeme kvalitnú bežeckú obuv, aby sme stíhali beh za klamármi s cieľom odhaľovať ich nové a nové klamstvá? A naozaj potrebujeme lupu, aby sme dokázali rozlíšiť kvalitu a objektivitu informácií, ktorými sme účelovo zahlcovaní z každej strany ? Lebo ľudia, ktorí nie sú informovaní, alebo sú zle informovaní, ale nevadí im to, [...]

Najsilnejším svedectvom o vás, sú vaše skutky

02.03.2024

Za krok, ktorý zásadným spôsobom zmenil smerovanie našej spoločnosti aj formálne, nielen porušovaním jestvujúcich zákonov a vykrádaním ich obsahu , považujem prijatie ústavného zákona číslo 422/2020 Z. z. ,ktorým bola ústavnému súdu odňatá právomoc posudzovať súlad ústavných zákonov s ústavou : 8. V čl. 125 ods. 4 sa na konci pripája táto veta: „Ústavný [...]

Baerbock, Netanjahu

Hádka kvôli Gaze? Nie sme ako nacisti, nahneval sa Netanjahu na nemeckú ministerku

20.04.2024 14:00

Počas návštevy nemeckej šéfky diplomacie Annaleny Baerbockovej v Tel Avive došlo k ostrej výmene názorov medzi ňou a izraelským premiérom, ktorý poprel, že by ľudia v Pásme Gazy hladovali.

Peter Pellegrini

Podpredsedovia alebo Šutaj Eštok. Nový šéf Hlasu bude známy na prelome mája a júna

20.04.2024 13:07, aktualizované: 13:40

Milan Majerský predpokladá, že poslanci KDH zahlasujú za zvolenie súčasného ministra Richarda Rašiho do funkcie predsedu parlamentu.

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Viktória Hellenbart

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 89
Celková čítanosť: 225957x
Priemerná čítanosť článkov: 2539x

Autor blogu

Kategórie