Založ si blog

Za Päťstovku k válovu

Napriek tomu, že sa o tom málo hovorí, jedným z výdobytkov zmeny režimu po roku 1989, bolo demokratické právo účasti na slobodných voľbách. Toto právo v sebe zahŕňalo aj právo neúčasti. Pozrite si štatistiky volebnej účasti v predchádzajúcom režime. Bola vtedy účasť na voľbách slobodná?

Právo, sloboda a demokracia sú niektorými politikmi chápané podobne, ako nápis „IN GOD WE TRUST “ ( „Veríme v Boha“) na amerických bankovkách. Celému svetu dáva tento štát jednoznačne najavo, čo je jeho božstvom, ktorého z celej sily uctieva. Sú to peniaze a na ich oltár sú ochotní prinášať akékoľvek obete.

Podobne si niektorí politici myslia, že peniaze sú jedinou cestou, ktorou dosiahnu demokratické hodnoty.

O Slovanoch som v poslednej dobe kdesi čítala hodnotenie ich naturelu, že viac ako iné národy milujú slobodu, a sú kvôli nej schopní radšej umrieť.

Kresťania, by mali byť ochotní radšej umrieť, než by uctievali iné než pravého Boha. A tým božstvom nie sú peniaze. Pre peniaze a tučné zisky nechávajú farma firmy zomierať ľudí, vytvárajú v nich rôzne závislosti a namiesto vyliečenia sa snažia dosiahnuť stav, aby ste sa museli permanentne liečiť, čím im generujete zisk.

Pre väčšie zisky podporujú a korumpujú zbrojárske firmy politikov, ktorí uctievajú rovnaké božstvo a vedú politiky smrti. Roznecujú vojny, nešťastia a utrpenie ľudí po celom svete. Myslia si, že sú za nepriestrelnou stenou, kde ich dôsledky zločinného konania nedostihnú a budú len bohatnúť. To si zločinci myslia vždy. Všetci dúfajú, že zostanú bez trestu.

To, že víťaz volieb v roku 2020 vôbec nechápe čo je demokracia a vôbec nie je štátnikom a je úplne nespôsobilý riadiť verejné veci a štát, sa pre tých, ktorí si to pred voľbami nevšimli, stalo zjavným už krátko po voľbách. Keď nedemokratickou čižmou pošliapal povinnosti poslancov riadiť sa pri výkone svojho mandátu výlučne svojím svedomím. Zaradení v husom rade podpisovali zmluvu s ( kým vlastne ?), ktorou sa vopred pred očami všetkých voličov a celej verejnosti vzdali toho, kvôli čomu boli občanmi zvolení. Svojho poslaneckého svedomia a povinnosti konať v záujme voličov, a nie toho, kto ich dostal na kandidátku.

Potom to už išlo veľmi strmo od desiatich k piatim. Ich vláda a parlament sú od začiatku šialenou jazdou a točením v čertovom kolese.

Nedemokraticky zmýšľajúca myseľ pochopila, že na volebnom víťazstve vie pekne zarobiť a financovať z peňazí určených na prácu politických strán v prospech štátu a jeho občanov, svoje vlastné blaho. Nedemokraticky zmýšľajúca myseľ nemá vo svojej strane ľudí, ktorí dokázali, že sú schopnými lídrami, ale tých, ktoré si jeho veličenstvo milostivo vyvolilo a platí z našich daní, aby poslušne plnili jeho rozkazy.

Nemôžeme sa čudovať, že takáto myseľ je schopná vyprodukovať ďalšie „demokratické“ myšlienky, napríklad platiť voličom za účasť vo voľbách. Naše dane nie sú určené na takéto veci. Platia ich všetci, aj tí, ktorí sa volieb zúčastňujú, ale aj tí ktorí využívajú právo, a volieb sa zúčastniť nechcú. Lenže nedemokratická myseľ od začiatku ukazuje, že jej nie je cudzia segregácia, diskriminácia a kriminalizovanie občanov. Za všetky nápady si pripomeňme platenie seniorom za to, že sa dajú zaočkovať a v tejto súvislosti pouvažujme na tým, aké informácie od vtedy vyšli najavo o zdravotnej (ne)závadnosti vakcín.

Nedemokratická myseľ nerešpektuje, že voľby sú tajné.

Namiesto toho, aby predviedli, že sú schopní vládnuť, zakrývajú svoju neschopnosť úbohým pokusom o skorumpovanie tých, ktorí ich majú opäť dotlačiť k válovom, a k tomu, aby „vyžrali“ výsledky práce všetkých ľudí. A nakoniec nás poslali na smrť za cudzie záujmy.

Lebo bez účasti na voľbách, sa nevedia tváriť, že moc po ktorej bažia o to viac, čím menej sú na jej výkon pripravení, získali plným právom. Nezískali. A neúčasť mnohých voličov vo voľbách je vyjadrením ich názoru na kvalitu vládnutia, akú politici predvádzajú. Mnohí majú predstavu o inej, lepšej vláde, ktorú podporujú a chcú podporovať.

Bez hlasu vhodeného do urny by tejto nedemokratickej partii zostávalo už len uchopenie moci zneužitím sily. Ale ak sa to dá od niektorej vlády a ju podporujúceho parlamentu a prezidenta očakávať tak, je to práve táto.

P.S. Alebo je to snaha zlegalizovať to, čo robili už aj pred predchádzajúcimi voľbami ? A kedy dostaneme odpoveď na to, či nezískali podporu na základe videí, ktorých obsah nebol založený na pravde ?

Cirkusanti

20.03.2024

Namiesto rešpektu k právu, jarmočné divadlá. Včerajšia tlačová konferencia prokurátorov špeciálnej prokuratúry potvrdila správnosť rozhodnutia o zrušení tohto spolitizovaného chápadla generálnej prokuratúry a aj správnosť rozhodnutia ústavného súdu, ktorý v tejto časti nepovažuje legislatívne aktivity za protiústavné. Znova ukázali hrubú neúctu k právnemu [...]

Potrebujeme bežecké topánky a lupu ?

19.03.2024

Aký je váš vzťah ku pravde ? Naozaj potrebujeme kvalitnú bežeckú obuv, aby sme stíhali beh za klamármi s cieľom odhaľovať ich nové a nové klamstvá? A naozaj potrebujeme lupu, aby sme dokázali rozlíšiť kvalitu a objektivitu informácií, ktorými sme účelovo zahlcovaní z každej strany ? Lebo ľudia, ktorí nie sú informovaní, alebo sú zle informovaní, ale nevadí im to, [...]

Najsilnejším svedectvom o vás, sú vaše skutky

02.03.2024

Za krok, ktorý zásadným spôsobom zmenil smerovanie našej spoločnosti aj formálne, nielen porušovaním jestvujúcich zákonov a vykrádaním ich obsahu , považujem prijatie ústavného zákona číslo 422/2020 Z. z. ,ktorým bola ústavnému súdu odňatá právomoc posudzovať súlad ústavných zákonov s ústavou : 8. V čl. 125 ods. 4 sa na konci pripája táto veta: „Ústavný [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Viktória Hellenbart

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 89
Celková čítanosť: 225898x
Priemerná čítanosť článkov: 2538x

Autor blogu

Kategórie