Založ si blog

Vymetený rozum či svedomie ?

Spoločne s mnohými ďalšími si opakovane kladiem otázku, ako sa vôbec môžu ľudia správať tak, ako to vidíme u mnohých novinárov a vedenia ich redakcií, ale aj osôb pôsobiacich v iných médiách vrátane „verejnoprávneho spravodajstva“.

Spôsob, akým sa nás snažia dezinformovať, manipulovať verejnou mienkou, sa nedá nazvať nedostatkom objektivity. Tú totiž môžeme vyčítať len tomu, kto má aspoň nejakú snahu o objektívne spravodajstvo. Toto tu vôbec nevidíme.

Tu sa hrá iná hra, ktorej pravidlá už vidí väčšia časť verejnosti, teda všetci okrem tých, ktorí sú platenými hráčmi ( tí pravidlá vidia, ale musia predstierať, že také pravidlá nie sú), okrem tých, ktorí sú platenými konzumentami, roztlieskavačmi, ktorí majú vo verejnosti navodiť zdanie, že sa jedná o tie najchrumkavejšie, najčerstvejšie, najspoľahlivejšie a zdraviu najviac prospešné produkty z informačnej sféry a potom tí, ktorí z rôznych dôvodov podľahli prvým skôr spomenutým skupinám. Ich snahy zacieliť sa najmä na mladé a najmenej skúsené publikum sú pochopiteľné a sú súčasťou pravidiel hry.

Kladiem si otázku, čo je horšie. Či to, ak je človek za peniaze, kariéru, alebo iné výhody schopný zlikvidovať vlastné svedomie, a bezškrupulózne klamať a zavádzať verejnosť, a slúžiť svojim pánom aj bez ohľadu na osobné bezpečie, platné zákony, o dobrom mene a povesti na verejnosti ani nehovoriac ?

Alebo to, ak je mu umožnené vykonávať profesiu novinára bez dostatočnej databázy vedomostí a prirodzenej inteligencie potrebných na jej zvládnutie. Lebo človek, ktorý má v tejto oblasti veľké medzery sotva dokáže sám vyhodnotiť na čo má a na čo nie.

A keď tí prví, najímajú tých druhých, výsledkom je to, čoho sme zdesenými svedkami v mediálnom priestore.

Pri detsky naivných pokusoch novinárov na tlačových besedách položiť sofistikované otázky politikom alebo ich nachytať na hruškách sa musím ako poslucháč a divák nielen červenať, ale prepadať od hanby.

Čítajúc komentáre, úvodníky a vyjadrenia ich „šéfov“ ( nie však tých, čo ich skutočne platia), si už nekladiem otázku, či im takáto úroveň zo strany ich spolupracovníkov vyhovuje. Musí.

Bez vymeteného svedomia a rozumu, by mnohí z nich také výkony podať jednoducho nemohli.

Z dažďa pod odkvap ?

25.04.2024

Ešte pár slov k súdnej rade. Za mňa principiálne najpádnejší dôvod na odvolanie jej člena a už odvolaného predsedu je fakt, že bol ideovým otcom myšlienky legislatívnej zmeny, podľa ktorej je možné člena súdnej rady počas jeho mandátu odvolať kedykoľvek aj bez uvedenia dôvodu. Človek, ktorý bol schopný navrhnúť a presadiť takúto zmenu zákona ako politický [...]

Vás toto presvedčilo ?

24.04.2024

Súdna rada prijala dňa 17.4.2024 na svojom zasadnutí Uznesenie číslo 136/2024, ktorým v reakcii na tlačovú konferenciu predsedu vlády Slovenskej republiky a ministra spravodlivosti Slovenskej republiky konanú dňa 4. apríla 2024 https://www.youtube.com/watch?v=le-y7OangIg a súčasne aj na podklade iných verejných vyjadrení predstaviteľov výkonnej a zákonodarnej moci v tomto ako [...]

Cirkusanti

20.03.2024

Namiesto rešpektu k právu, jarmočné divadlá. Včerajšia tlačová konferencia prokurátorov špeciálnej prokuratúry potvrdila správnosť rozhodnutia o zrušení tohto spolitizovaného chápadla generálnej prokuratúry a aj správnosť rozhodnutia ústavného súdu, ktorý v tejto časti nepovažuje legislatívne aktivity za protiústavné. Znova ukázali hrubú neúctu k právnemu [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Viktória Hellenbart

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 91
Celková čítanosť: 230024x
Priemerná čítanosť článkov: 2528x

Autor blogu

Kategórie