Založ si blog

Policy of Truth – Politika Pravdy

„Sloboda prejavu je „prasloboda“. Za extrémnych okolností, ak by nejaký režim v štáte zrušil takmer všetky práva a slobody, ale neuvážene by zachoval slobodu prejavu, existovala by šanca, že vďaka slobode prejavu si dotknutá populácia dokáže všetky práva a slobody vydobyť späť. Naopak, prezieravá totalita siahne v prvej vlne na slobodu prejavu s vedomím, že až tú potlačí, aj všetky ostatné práva a slobody pošle do nenávratna.“

Svoj blog začínam citátom záverečných slov z monografie Doc. JUDr. Jána Drgonca, DrSc. vydanej pod názvom Sloboda prejavu a sloboda po prejave, vydavateľstvom Heuréka v decembri 2013, ktoré ja osobne považujem za geniálne zhutnenú podstatu dôležitosti slobody prejavu a dôvod hrôzy a paniky, ktorú táto sloboda vždy vyvolávala v tých, ktorí si chceli uzurpovať moc.

Nadpis pre tento svoj blog som si požičala zo skvelej skladby skupiny Depeche Mode : Policy of Truth – Politika Pravdy https://www.youtube.com/watch?v=g4xNBrEPlps&list=PLsDwP-a4JVmA33ugcqNSP02a8K1ODaxnM&index=17. Okrem hudby má aj skvelý text, ktorý v angličtine pripomeniem:

You had something to hide

Should have hidden it, schouldn´ t you

Now you´ re not satisfied

With what you´´ re being put through

It´ s just time to pay the price

For not listening to advice

And deciding in your youth

On the policy of truth

This could be so different now

It used to be so civilised

You will always wonder how

It could have been if you´ d only lied

It´ s too late to change events

It´ s time to face the consequense

For delivering the proof

In the policy of truth

Never again is what you swore

The time before

Now you´ re standing there tongue tied

You´ d better learn your lesson well

Hide what you have to hide

And tell what you have to tell

You´ ll see your problems multiplied

If you continually decide

To faithfully pursue

The policy of truth

Never again is what you swore

The time before

Veľkú paniku u vládnucej partie demokratov za veľkou mlákou vyvolala informácia o tom, že Elon Musk kúpil Twitter. Carlson Tucker vec komentuje tak, že demokrati si uvedomujú, čo všetko je v stávke. Joe Biden totiž už ďalej nebude môcť kontrolovať krajinu, ak vy budete mať slobodný prístup k informáciám, prihovára sa občanom USA.

Len pripomeniem, že sociálne siete a mainstream kontrolovaný demokratmi, v mene ochrany pred dezinformáciami, blokuje účty alebo ich jednoducho ruší, ako sa stalo v prípade bývalého prezidenta Donalda Trumpa, ktorému Twitter zrušil účet.https://fontech.startitup.sk/twitter-spravil-razny-krok-nadobro-zrusil-ucet-donalda-trumpa/

Ak ste ovládaný tým, že vám vláda rozpráva lži, potrebuje, aby ste tým lžiam verili, a to sa dá zabezpečiť len tak, že sa k vám nedostanú informácie, ktorými to viete overiť. Jeden zo spôsobov, ako to zabezpečiť, je poslať za vami chlapcov so zbraňami, ktorí vám prikážu, aby ste boli ticho. Lenže novinár zdôrazňuje, že takéto veci sa v USA nerobili, nie sú predsa Afrikou alebo Východnou Európou, avšak počas vlády Joa Bidena, počas sovietskej Ameriky sa veci majú inak.

Joe Biden si zriadil ministerstvo pravdy, ktoré sa volá The (M)Disinformation Governance board, čo môžeme preložiť napríklad ako „Rada pre riadenie dezinformácií“ a je súčasťou oddelenia pre vnútornú bezpečnosť. Dôvodom tohto kroku má byť zvýšenie vnútornej bezpečnosti USA. Čo však vláda zabudla občanom oznámiť je definícia dezinformácie. Nemôžete mať spravodlivosť a právo bez presnej definície toho, čo je jeho porušením, tvrdí americký novinár. Všetko je to len kulisou, ktorá má maskovať snahu o uzurpovanie moci.

V podstate chce americká vláda prikročiť k trestaniu ľudí za to, že nemyslia správne. Joe Biden vyhlasuje svojich politických oponentov a kritikov za nepriateľov štátu. Bidenovi nepriatelia sú súčasne nepriateľmi USA !!! Fíha. Ako sa toto môže diať v Amerike ??? Pýta sa žurnalista. Ale deje sa to. Bidenovci odhalili svoj tromf, sebavedomú 33 ročnú ženu, ktorá prišla z neziskovej organizácie Wilsonovo centrum https://www.wilsoncenter.org/, ktoré je podľa Tuckera Carlsona jedným z najväčších producentov dezinformácií a priamo prepojené na administratívu Joea Bidena. Spojené je priamo s bývalým poradcom neoliberálnej vlády na Ukrajine a miliónmi, ktoré odtekajú z amerických daní. To sú veci, ktoré by Američania určite nemali vedieť, a preto je treba umlčať tých, ktorí takéto (dez)informácie vynesú na svetlo.

Dobrou správou má byť, že väčšina zamestnancov tohto nového ministerstva sú podľa Carslona šašovia, mladá dáma sa na rozdiel od NKVD občanom prihovára formou karaoke, v ktorom partizánskym štýlom útočí v prvom rade na opozíciu Joea Bidena a demokratickej strany. Volá sa Anita Jankowicz a podľa vlastného životopisu sa považuje za medzinárodne uznávanú odborníčku na boj proti dezinformáciám.https://www.youtube.com/watch?v=e4inJSblCUY&list=PLsDwP-a4JVmA33ugcqNSP02a8K1ODaxnM&index=19

Najviac dezinformácií podľa nej prichádza z opozičného spektra, sú manipulatívne a zámerne pôsobia na emócie. Sloboda prejavu verzus cenzúra je podľa pani Jankowicz falošnou dichotómiou, ahttps://slovnik.aktuality.sk/pravopis/slovnik-sj/?q=dichot%C3%B3mia

Takto poľahky prekonáva práva a slobody garantované občanom USA prvým dodatkom ústavy, ktorý bol ratifikovaný 15.12.1791, a garantuje občanom USA slobodu prejavu a slobodu tlače.

Nuž, nielen Tucker Carlson, občania USA , ale aj pozorovatelia z celého sveta sa zamýšľajú nad tým, ako sa toto môže diať v Amerike. Ale deje sa to.

Netreba sa preto čudovať, že na Slovensku, za vlády a prezidentky, ktoré sa najviac chvália tým, že sú pevne napojené na USA (a sú teda dva míľové kroky pred ostatnými zaostalými tvormi na Slovensku), ministerka spravodlivosti podporovaná prezidentkou, obe tiež v minulosti pôsobiace v mimovládnych organizáciách zastrešených USA, otvorene podporujú zavedenie ministerstva pravdy a trestné postihy, blokovanie opozičnej tlače a nepohodlných myšlienok kritizujúcich túto vládu.

Väčšina vecí označených za dezinformáciu, vecí, ktoré sa blokujú, paradoxne akosi súvisí s tým, že odporuje záujmom súčasnej vlády v USA. Vlády, ktorá sa cynicky označuje za demokratickú. Mnohí ešte pamätajú, aké štátne zriadenie bolo v krajine, ktorá sa volala Nemecká demokratická republika.

Tiež sa nám podsúva, že každá kritika našej vlády je vlastne útokom na náš štát a súčasná vláda má patent na rozum a jedine ona vie posúdiť čo je informáciou a čo je dezinformáciou. Vláda v USA si myslí to isté.

Smutné je, že Slovensko sa otvorene pridávalo k veľmociam v časoch, kedy tieto viedli najagresívnejšie politiky potláčajúce ľudské práva.

Smutnou kapitolou našich dejín zostanú politické procesy 50-tych rokov organizované komunistami pod taktovkou expertov zo ZSSR ( títo nepoužívali mimovládky), teraz sme oberaní o základné slobody pod taktovkou expertov z USA.

Alebo skôr platí, že Slovensko, ako malý štát má vlastne len obmedzené možnosti brániť sa agresívnej zahraničnej politike mocností a občanom vytvára len ilúziu suverénneho štátu a suverénnej zahraničnej politiky.

P.S.

Tie médiá, ktoré sa teraz poslušne podriadili diktátu, a tlieskajú porušovaniu slobody prejavu a slobody tlače, v domnienke, že si takto zaistia svoje prežitie, si s väčšou pravdepodobnosťou pripravujú vlastnú popravu.

Aj za „komunistov“ vychádzali. Aj denník Pravda. Dokonca pre postup v kariérnom rebríčku bolo dôležité, aby ste si objednávali a pravidelne čítali odporúčanú tlač.

Nuž všetci vieme, ako sme sa pozerali na takúto žurnalistiku. Žiaľ musíme konštatovať, že väčšina osôb, ktoré pôsobia v médiách, sa už len snažia pôsobiť dojmom novinára, a propagandistickú povahu svojej práce zastierajú rôznymi dymovými clonami.

Jednou z nich je odvolávanie sa na USA, ako vzorovú krajinu slobody prejavu a tlače pre celý svet.

Cirkusanti

20.03.2024

Namiesto rešpektu k právu, jarmočné divadlá. Včerajšia tlačová konferencia prokurátorov špeciálnej prokuratúry potvrdila správnosť rozhodnutia o zrušení tohto spolitizovaného chápadla generálnej prokuratúry a aj správnosť rozhodnutia ústavného súdu, ktorý v tejto časti nepovažuje legislatívne aktivity za protiústavné. Znova ukázali hrubú neúctu k právnemu [...]

Potrebujeme bežecké topánky a lupu ?

19.03.2024

Aký je váš vzťah ku pravde ? Naozaj potrebujeme kvalitnú bežeckú obuv, aby sme stíhali beh za klamármi s cieľom odhaľovať ich nové a nové klamstvá? A naozaj potrebujeme lupu, aby sme dokázali rozlíšiť kvalitu a objektivitu informácií, ktorými sme účelovo zahlcovaní z každej strany ? Lebo ľudia, ktorí nie sú informovaní, alebo sú zle informovaní, ale nevadí im to, [...]

Najsilnejším svedectvom o vás, sú vaše skutky

02.03.2024

Za krok, ktorý zásadným spôsobom zmenil smerovanie našej spoločnosti aj formálne, nielen porušovaním jestvujúcich zákonov a vykrádaním ich obsahu , považujem prijatie ústavného zákona číslo 422/2020 Z. z. ,ktorým bola ústavnému súdu odňatá právomoc posudzovať súlad ústavných zákonov s ústavou : 8. V čl. 125 ods. 4 sa na konci pripája táto veta: „Ústavný [...]

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

Viktória Hellenbart

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 89
Celková čítanosť: 226418x
Priemerná čítanosť článkov: 2544x

Autor blogu

Kategórie