Založ si blog

Konečne už aj na Slovensku máme politikov svetovej úrovne

Keď sledujete počínanie našich politických lídrov, tiež máte pocit, že buď nie ste normálni vy alebo oni ? Buďte radi a buďme na nich hrdí, konečne dosiahli svetovú úroveň.

To čo produkujú politickí lídri USA, Európy, ale aj Japonska, sa dá len ťažko opísať spôsobom, ktorý by dával aspoň trocha zmysel.

Vrcholové výkony podávajú nesporne v oblasti protiruských samosankcií, popri ktorých úplne blednú bizarné zápletky v slávnom románe Hlava XXII.

Nášho úhlavného nepriateľa, Rusko ideme zničiť mimoriadne sofistikovanou taktikou.

Dodávkou zbraní Ukrajine, prekazíme Putinov plán demilitarizácie Ukrajiny, a zákerne ho prekvapíme demilitarizáciou celej Európy, USA a všetkých, ktorí sa dobrovoľne zrieknu zbraní. To nepriateľa zneistí, nebude predsa útočiť na bezbranných, ktorí sa nemajú čím a ani ako brániť. Zvlášť keď osvietení politici unisono s osvietenými médiami strašia svet, že nás všetkých Rusko čoskoro obsadí. Nositeľ Nobelovej ceny za mier Lech Walesa navrhuje zníženie počtu obyvateľov Ruska tak na 50 miliónov, prirodzene mierovou cestou, ako ináč. Možno si 100 miliónov nadbytočných Rusov po jeho výroku vstúpi do svedomia a v záujme mieru spácha samovraždu.

Z európskeho Olympu, ale aj Washingtonu a Londýna hrmia hrôzostrašné vízie zbedačeného Ruska, keď všetci odmietneme odoberať od nich energie a ďalšie suroviny. Potom Rusi uvidia a nebudú sa rozťahovať. „Môžu sa začať sťahovať do zemľaniek.“ vyjadruje sa veci znalý slovenský poslanec.

Otvorene vytrubujeme o svojich plánoch a termínoch odkedy budeme úplne nezávislí od ruskej ropy a plynu. Briti ani za ten svet nebudú odoberať žiadne energie od Rusov.

Aj náš statočný premiér s mesiášskym pocitom lietal po Európe ako neriadená strela a vyzýval na odpojenie sa od ruského plynu.

Politici na túto tému roztáčajú nálady, ktoré pripomínajú drogové večierky a opájajú sa vlastnými veľkolepými víziami ( ako sa nebudú umývať, budú menej kúriť a chodiť na bicykloch) a plačú dojatím nad tým, ako pevne sa postavili za „liberálne hodnoty západného sveta“ ( slovné spojenie liberálne hodnoty v ponímaní súčasnej liberálnej scény radím do tej istej kategórie ako humanitárne bombardovanie).

Zlí Rusi nepočkali, kým slávnostne neodstavíme odbery energií od nich a nevyplazíme im jazyk. Skrátili dodávky plynu do Európy. Podľa vlastných slov kvôli pravidelnej údržbe, ktorú robia každý rok v období, keď je nižšia spotreba, a ktorej termín ohlásili už koncom minulého roka. Európski politici však takejto Ruskej výhovorke neuveria ! Rusi sa nás snažia ekonomicky vydierať !

Politici chytajú hysterické záchvaty, mávajú päsťami. Médiá zaplavili rozhorčené titulky nad tým, čo si Rusi dovoľujú. To je škandál. Znížili dodávky plynu, čo keď ich už neobnovia

!https://ekonomika.pravda.sk/energetika/clanok/633307-gazprom-zacal-s-odstavkami-plynu-krajiny-maju-obavy-ze-dodavky-neobnovia/

Prečo máme obavy z toho, že plyn nebude, keď naši politici hrdinsky burcujú, aby sme ho neodoberali a médiá hlavného prúdu veselo píšu, že nám ho netreba, sa nedá len tak ľahko pochopiť. A práve o to ide, teraz Rusov pomýlime, aby si mysleli, že plyn od nich potrebujeme, aj keď ho vlastne nepotrebujeme, ale ide o to, aby si nedovoľovali nás ekonomicky vydierať. Jasné ako facka, najmä konzumentom informácií z hlavného prúdu.

Španielsko, Francúzsko a čiastočne aj Taliansko robili ramená, že budú mať plyn z Alžírska. Zrazu však prepuká v španielskych médiách hysterická nálada, že kvôli dodávkam do Talianska nebude dostatok plynu pre Španielov. A zdá sa, že aj Francúzski súdruhovia urobili kdesi pri výpočtoch chybu, lebo plyn z Alžírska asi celkom nepokryje ich potreby.

Niektorí tíško ševelia, že sa možno zbavíme závislosti na energiách z Ruska, ale staneme sa závislými od iných „demokratických“ štátov, ako napríklad Saudská Arábia, kde sú liberálne hodnoty západnej spoločnosti vo veľkej úcte.

Zásadoví Briti zvolili skvelú taktiku, odmietli dodávky ropy z Ruska, a lišiacky vykupujú ruskú ropu cez sprostredkovateľov. To nevymyslíš, proste geniálne ako tých Rusov dobehli.

Decimovanie našich ekonomík pred hroziacim vojnovým konfliktom je najzákernejšou taktikou. Keďže vojna bola vždy mimoriadne nákladnou kratochvíľou mocných, Rusov určite zaskočíme tým, že sa na ňu pripravujeme cieľavedomým a systematickým ožobračovaním svojich občanov, zadlžovaním našich krajín a celkove znižovaním životnej úrovne. Euro po dvadsiatich rokoch oslabilo a dostalo sa na úroveň dolára, ale to sme asi takto plánovali a určite to má mnoho výhod.

Postaráme sa o kolaps zdravotníctva (vo vojnovom konflikte úplne zbytočná vec), zásobovania ( predstaviť si, ako budú supermarkety a obchodné reťazce zásobované potravinami na bicykloch, ako budú farmári ručne alebo za pomoci zvierat, ktoré ale zanechávajú veľkú uhlíkovú stopu, žať, siať, na to nemám dostatok fantázie) a po západe slnka budeme čušať po tme (čo je dobre, lebo nepriateľ nás neuvidí).

To, že nás lídri strašia útokmi zo strany Ruska a súčasne upozorňujú na to, že ruská armáda je demoralizovaná, vlastne ani nie je schopná boja, verbuje narkomanov, alkoholikov, nezamestnaných a iné zablúdené duše, a že doteraz dobyté územia na východe Ukrajiny získa pán prezident tejto demokratickej krajiny masívnym protiútokom späť, je len zdanlivým rozporom. Ako aj to, či by nebolo lepšie (pri takej vojenskej podpore a toľkým naliatym peniazom) o tie územia vôbec neprísť, ako ich stratiť a opäť dobíjať späť.

Je to súčasť premyslenej taktiky, ako nechať vykrvácať Rusko a spolu s ním aj vlastných obyvateľov.

Do toho idú informácie typu : Francúzska spoločnosť Renault informuje o 30 % prepade predaja v prvej polovici 2022 alebo francúzske noviny v titulkoch oznamujú, že na príjmy z turizmu má veľmi negatívny dopad absencia ruských turistov, v poľskom Gdaňsku zverejnia, že ruskí turisti sú vítaní, rakúsky kancelár Nehammer vyhlasuje, že ak sa európskym politikom nepodarí potlačiť rast cien a infláciu, záchranou bude len alkohol alebo psychofarmaká. Odporúča však alkohol. Farmári si v čase žatvy krátia čas štrajkami.

Aby sme obišli vlastné nepremyslené nápady so zelenou ekonomikou vyhlásime zdroje energie ako napríklad plyn za uhlíkovo neutrálne (hoci doteraz sa uvádzalo, že pri spaľovaní uvoľňuje určité, aj keď menšie množstvo CO2 a prispieva k skleníkovému efektu). Oveľa nebezpečnejšie sú uhlíkové stopy oviec a dobytka, ktorých meteorizmus ( ľudovo prdenie) musel Nový Zéland zdaniť. Popri tomto je výrok nášho ministra o tom, že medveď je vegetarián úplne v poriadku.

Prezident USA, ktorý má kriticky nízku popularitu a podporu aj medzi voličmi demokratov vyhlási, že viac ako 90 % jeho voličov si želá, aby kandidoval znova a sú s ním spokojní. Takže nielen naši politici žijú v paralelnom vesmíre úplne odtrhnutí od reality.

Ale konečne dostali aj naši politici možnosť „vyšvihnúť“ sa na svetovú úroveň. Darmo, nakoniec sa nám reforma školstva celkom podarila.

Naši politici rafinovane vsádzajú na to, že Rusi nebudú schopní pochopiť logiku ich počínania a mozgy im zovrú a vybuchnú, keď si budú lámať hlavu nad tým, čo svojím správaním sledujú, lebo nebudú schopní uveriť, že tak idiotské kroky môžu myslieť vážne. Alebo vsádzajú na to, že Rusi popritom ako sa na nich zabávajú stratia ostražitosť.

Obávam sa, že smiech nás všetkých čoskoro prejde a na riešenie problémov nebude stačiť ani alkohol, ktorým sa podľa liberálnych médií úbohá Slovač otupuje už tradične, ale ani drogy obľúbené u súčasných (nielen) liberálnych a nielen elít.

Z dažďa pod odkvap ?

25.04.2024

Ešte pár slov k súdnej rade. Za mňa principiálne najpádnejší dôvod na odvolanie jej člena a už odvolaného predsedu je fakt, že bol ideovým otcom myšlienky legislatívnej zmeny, podľa ktorej je možné člena súdnej rady počas jeho mandátu odvolať kedykoľvek aj bez uvedenia dôvodu. Človek, ktorý bol schopný navrhnúť a presadiť takúto zmenu zákona ako politický [...]

Vás toto presvedčilo ?

24.04.2024

Súdna rada prijala dňa 17.4.2024 na svojom zasadnutí Uznesenie číslo 136/2024, ktorým v reakcii na tlačovú konferenciu predsedu vlády Slovenskej republiky a ministra spravodlivosti Slovenskej republiky konanú dňa 4. apríla 2024 https://www.youtube.com/watch?v=le-y7OangIg a súčasne aj na podklade iných verejných vyjadrení predstaviteľov výkonnej a zákonodarnej moci v tomto ako [...]

Cirkusanti

20.03.2024

Namiesto rešpektu k právu, jarmočné divadlá. Včerajšia tlačová konferencia prokurátorov špeciálnej prokuratúry potvrdila správnosť rozhodnutia o zrušení tohto spolitizovaného chápadla generálnej prokuratúry a aj správnosť rozhodnutia ústavného súdu, ktorý v tejto časti nepovažuje legislatívne aktivity za protiústavné. Znova ukázali hrubú neúctu k právnemu [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Viktória Hellenbart

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 91
Celková čítanosť: 229629x
Priemerná čítanosť článkov: 2523x

Autor blogu

Kategórie