Založ si blog

Je fajn, keď médiá zamlčujú dôležité informácie, najmä ak máte dosť peňazí na to, aby ste to vedeli ovplyvniť

David Rockefeller, dedič a potomok slávnej dynastie „boháčov“, predsedal až do svojej smrti v roku 2017 jednému z „tajných elitných klubov“, alebo „tajných“ spolkov, ktoré sa pravidelne stretávajú, známom ako Bilderbergova skupina, podľa holandského hotela, v ktorom sa prvý krát stretli jej členovia v roku 1954. Skupine predsedalo holandské knieža Bernhard až do roku 1966, ktoré bolo aj jej zakladateľom. Knieža upútala ideológia nacizmu a pôvodne bol členom nacistickej strany, čo sa neskôr zo svojho životopisu snažil vymazať. Program rokovania, prednesené názory a plány tejto skupiny, sú pred verejnosťou prísne utajované a správu o konferencii neprinášajú žiadne médiá.

Predsedajúci David Rockefeller na bádenskej konferencii v roku 1991 údajne poďakoval majiteľom Washington Post, New York Times, Time a iným novinám sveta, za ich diskrétnosť, vďaka ktorej „sa svet stal oveľa otvorenejší myšlienke svetovej vlády, lebo vláda zjednotenej intelektuálnej elity a majiteľov najväčších bánk, je oveľa výhodnejšia ako doterajšie národné štáty.“

https://www.youtube.com/watch?v=arAJ6PJsILM

Médiám nepatrí vďaka len za to, že o činnosti tejto skupiny neinformovali, ale aj za to, že horlivo označujú za konšpirátorov všetkých, ktorí na existenciu tohto a jemu podobných „tajných spolkov boháčov“ upozorňujú.

Takže to, že nás tí, ktorí si uzurpujú právo na poskytovanie objektívnych informácií, vlastne „vychovávajú“ a usmerňujú v tom, čo, ako a prečo si máme myslieť, čo máme podporovať, alebo proti čomu máme vystúpiť, považujú za normálne a prínosné, lebo nám tým v našom vlastnom záujme poskytujú, alebo zamlčujú informácie tak, aby nám vymyli mozog pre nás prospešným spôsobom.

Toto ich ušľachtilé úsilie vyzdvihla aj slovenská elitná novinárka v rozhovore so svojím hosťom položením otázky s nefalšovanou, až detskou, úprimnosťou “ Ale vieš ako som to myslela, tie ambasády venujú aj nejaké prostriedky, aj nejaký čas jednotlivým krajinám podľa toho, ako veľmi to z ich pohľadu tie krajiny potrebujú. Podporujú novinárov, podporujú mimovládky, podporujú proste SLOBODU. Či už nám môžu dať pokoj, alebo si myslíš, že ešte nie ?“

https://t.me/JuditaLassakova/383

Takže kvalita našej slobody závisí od toho, ako štedro dotuje našich novinárov a mimovládne organizácie zahraničie, aby sme mohli čítať veci, ktoré nášmu správnemu ponímaniu slobody prospejú.

Elon Musk sa zaviazal, že ako nový majiteľ Twitteru sprístupní informácie o tom, či a ako demokrati zasahovali do tejto sociálnej siete, najmä pred ostatnými prezidentskými voľbami. Tieto správy už uzreli svetlo sveta a vieme, že demokrati doručili Twitteru zoznam stránok, ktoré bude potrebné zablokovať. Ich cenzúra sa týkala všetkých voči demokratom kritických stránok, najmä tých, ktoré informovali o notebooku Huntera Bidena, syna amerického prezidenta Joea Bidena:

(16) Liberal media devotes only 7 seconds to Elon Musk’s release of ‚Twitter Files‘ – YouTube

Takouto cenzúrou hrubo porušili ústavu a zákony USA, ale v ponímaní osvietených médií hlavného prúdu, je takáto cenzúra vlastne na naše dobro a na dobro občanov USA, ktorí vďaka tomu zvolili do čela svojho štátu prezidenta, ktorý má obchodné prepojenia a záujmy (nielen) v biolaboratóriách na Ukrajine, ale jeho obchodné záujmy sú spojené aj s Čínou, vďaka čomu sa americkí farmári zbytočne snažili presadiť zákon, ktorý by zabraňoval výkupu americkej pôdy zo strany čínskych firiem a občanov.

A vďaka ktorému vojna na Ukrajine prefinancovala aj volebné náklady demokratov.

Ostatne informácie, ktoré vyšli najavo zo slávneho notebooku, a ktoré nasvedčujú tomu, že prezidentov syn sa okrem výstredného správania narkomana, mohol venovať aj páchaniu tak závažnej trestnej činnosti, ako je obchodovanie s ľuďmi, naozaj neprispejú k pokoju a šťastiu ľudí, ktorí sú čestní a veria v čestnosť novinárov a politikov, ako aj v to, že zákon platí pre všetkých rovnako. Takže zamlčiavanie páchania trestných činov zo strany mocných, je aj z pohľadu všemocných médií, ako strážnych psov demokracie, v poriadku, lebo je to ich poslaním. Rovnako ako púšťanie citlivých a kompromitujúcich materiálov v tom správnom čase.

V tomto svetle sa začína javiť ako celkom pochopiteľné, že najagresívnejší strážni psi slovenskej demokracie, štekajú len na povel.

Ako aj to, že bez akéhokoľvek vysvetlenia a zákonného dôvodu sú niektoré stránky a internetové noviny proste vypnuté.

O prešľapoch predchádzajúcich vlád informovali tí správni novinári rovnako horlivo a rovnako objektívne, ako o prešľapoch súčasných mocipánov. Nijako alebo len naoko, slabučko havkali a troška hryzkali, ale len tak, aby ich to neohrozilo. Tak, aby bola aj ovca celá aj vlk sýty.

Nepríjemné a „nebezpečné“ témy uchopia až potom, keď na to dostanú pokyn, že je to „bezpečné“ a je na to „spoločenská objednávka.“ Na povel – sadni, ľahni, aport.

https://www.parlamentnelisty.sk/arena/188849/carnogursky-o-slovenskych-novinaroch-vzdy-pisu-ako-zavelia-z-washingtonu/

O úlohe médií sa vyjadril aj jeden bývalý prezident USA tak, že keď ich nečíta, má oveľa spoľahlivejšie informácie.

Slovensko je malá krajina a veľa ľudí má informácie, tak povediac z „prvej ruky“, buď ako očitý svedok udalostí, alebo priateľ, či známy niekoho, kto očitým svedkom bol. A to platí aj o prehľade v zákulisí. Ak sa aj nepohybujete v prostredí, ktorého sa informácie týkajú, nezaberie vám veľa času, aby ste sa „infiltrovali“ a celkom slušne zorientovali.

Takže keď novinári píšu na objednávku a v našom najlepšom záujme o akejkoľvek téme bludy, vždy je skupina ľudí, ktorá ich „ušľachtilé lži“ prehliadne. Konanie v našom najlepšom záujme sa postupne posúva aj na hranice trestnoprávnej zodpovednosti na zverejňovanie dôverných informácií z vyšetrovacích spisov, alebo totožnosti utajeného svedka. Dokonca aj šéfredaktor sa nechal počuť, že porušovanie zákonov porušovaním zákonov nie je, keď sa deje v záujme práva verejnosti na informácie.

Obdivuhodná horlivosť v snahe nás informovať, až na to, že podľa tohto kľúča by sme očakávali, že sa za vlády strany SMER, ktorú v súčasnosti hlavný prúd unisono označuje za najväčšieho nepriateľa, nakoľko jednoznačne je najväčším nepriateľom súčasnej vládnej koalície, bude otvorene poukazovať a písať o jej viacerých prešľapoch a korupčných škandáloch, ktorých malo byť neúrekom.

A rovnako nekompromisne sa bude písať aj o hriechoch súčasných mocných. Tu sa však aktivita novinárov sústreďuje najmä na ich zúrivú obhajobu a pretváranie reality na jej virtuálneho avatara.

8.2.2015 zverejnil, pre niektorých svojrázny, youtuber a občiansky žurnalista Martin Daňo videoreportáž, ku ktorej uviedol komentár:

„Dňa 19.9.2014 sa udeľovali vyznamenania členom tímu Daňová kobra. Pred verejnosťou sa táto udalosť tajila ale GINN bol pri tom. Vysoké štátne uznanie dostali aj ľudia zo spisu GORILA. Ako je to možné?!“

(15) Vyznamenané Gorily / DPH – Gordický uzol Slovenska a prečo ju treba zrušiť – YouTube

Vo videu spomína viaceré mená, ktoré sa v poslednej dobe preslávili ako tzv. kajúcnici a pod videom uviedol zoznam osôb vyznamenaných zamestnancov finančnej správy a daňového úradu.

To, že sa video a v ňom uvádzané informácie nepáčili vtedajším mocným, je viac ako pochopiteľné. Už menej pochopiteľné je, že informácie, ktoré zverejnil, takmer nijako nezaujali hviezdnu scénu investigatívnej žurnalistiky. Naopak, útokom čelil autor videa. Údajne pre svojrázne vystupovanie, s ktorým sa nemusíme stotožniť. Ale.. bez povšimnutia ostali aj závažné skutočnosti, na ktoré sa snažil vo verejnom záujme upozorniť.

Ale nadovšetko prekvapí to, že súčasná vláda svoj boj s korupciou založila práve na menách ( Makó, Čech, Slobodník, Imrecze), na ktoré medzi prvými ( ešte v rokoch 2013, 2014, 2015) opakovane upozorňoval svojrázny a aj súčasnej vláde nepohodlný Martin Daňo.

Znamená to, že bez jeho úsilia, by vlastne súčasná vláda na SMER nič nemala ? Lebo tí pravoverní novinári k tým hrozným škandálom nijaké dôkazy a informácie nezískali ?

Jedine ten Martin Daňo, ktorého „skutočný novinár“ a v súčasnosti protežovaná a „tá správna tvár“ žurnalistiky Slovenska (ktorá možno nahradila menej schopných novinárov verejnoprávnej televízie, ktorej všetci radi platíme koncesionárske poplatky, a ktorá nás v záujme slobody neinformuje o všetkom), vo svojej novej knihe “ Padreho klan“ označil za „pošahaného youtubera“ , ako na to vo svojom videu poukazuje samotný Daňo:

(16) Marek Vagovič a jeho nová kniha Padreho klan! Youtube zrušil príjmy GINN #md14x21 – YouTube

To, že tento žurnalista, ktorý teraz vystupuje na verejnosti s knihou, ktorá má zachytávať zločiny predchádzajúcej vlády, asi nebude celkom objektívny a jeho odvaha vyjadrovať sa takto „otvorene“ až teraz bola znásobená podporou, ktorú má od súčasných mocných, spochybnili viacerí, kvôli promovideu natočenému pre jeho knihu.

https://plus7dni.pluska.sk/kauzy/ocareny-kuklacmi-znamy-novinar-odmieta-povedat-ako-ziskal-policajne-auto-sukromne-ucely

Už vyššie spomínaná novinárka najväčšieho formátu na Slovensku, ktorá rozumie slobode, ktorú k nám prinášajú financie z ambasád a mimovládok (inak nebyť týchto financií, v časoch mečiarizmu by na Slovensku neboli žiadne noviny, ktoré by sa opovážili vydať čo len trocha kritický hlások, ale teraz vďaka týmto peniazom sa kritický hlások nemôže ozvať “ z domu“), sa dostala do sporu s týmto youtuberom, ktorého nazvala čivavou, ktorá šteká, ktorý spor pre pozorovateľov zvonka prerástol do osobnej roviny.

Lebo skutoční novinári nemajú havkať len tak bezhlavo, ale k svojej práci musia pristupovať ako múdri a vycvičení policajní psi, ktorí bez povelu ani nešteknú. A veľmi dobre si pri svojej práci uvedomujú, kto ich platí, ako sa v minulosti, práve v reakcii na tohto yutubera, vyjadrila iná úprimná novinárska duša.

Kvôli spravodlivosti treba povedať, že čo sa týka osobného pohodlia, a finančného vankúša, na ktorom polihujú, je Martin Daňo naozaj len čivavou, ktorej ostrý hlások je rovnako nepríjemný súčasným mocným, ako vadil tým minulým.

(16) Nič sa nezmenilo! Daňový úrad sa zneužíva a šikanuje subjekty ďalej! (krátka verzia) #md14x25 – YouTube

Ak bol jeho hlas naozaj len neopodstatneným zviditeľňovaním sa a štekotom čivavy, na akom základe sú potom postavené obvinenia a výpovede kajúcnikov ? Priznávajú sa len preto, lebo na nich poukázal Martin Daňo ? Alebo sú len účelovým zneužitím jeho práce bez racionálneho základu, ktorý nemá oporu v dôkazoch a je len ex post dotvorený fantáziou žurnalistov hlavného prúdu, ktorí vynášajú informácie zo spisov ? Alebo ich títo zrazu aktívni novinári pre spisy aj tvoria ? Asi áno, keď v reálnom čase, keď na to Martin Daňo upozorňoval, bol terčom útoku novinárov on sám a nie osoby a skutočnosti, na ktoré poukazoval.

(15) Policajt v civile, bez mena a identity?! Svojvôľa a arogancia bez hraníc. – YouTubehttps://www.youtube.com/watch?v=wTJPSwAWP4c

(15) Ing. Branislav Kušík – včera Gorila, dnes Megalodon? – YouTubehttps://www.youtube.com/watch?v=1-yJ3FRfa7k

(15) Vysokopostavený Štátny úradník má zlaté číslo – stálo 597 EUR – YouTubehttps://www.youtube.com/watch?v=33BBQjsfL

Keby sa novinári v prvom rade venovali tomu, čo majú, čo je prinášanie informácií o tom, čo sa deje, bez toho, že by mali potrebu ich selektovať, zatajovať a okomentovať tým, čo si máme o nich myslieť, boli by sme na tom všetci lepšie.

Vrátane mocných, ktorí vedia, že práve peniaze ich k moci dostanú a pri moci udržia, a preto budú sústavne v pokušení siahať na kôpky „zlata“, ktoré sme im na kôpku vyskladali my, bezvýznamní občania, ktorí si aj podľa novinárov zaslúžime, aby sme za peniaze mocných boli ohlupovaní. Veď tak je to spravodlivé. Môžeme byť radi, že sa neváľame na dereši.

Lenže za informácie novinárov asi neplatia. A tak dostávame namiesto informácií, vyselektované posolstvá a názory, ktorými sa snažia ovplyvniť, ako máme vnímať svet a to, čo sa deje okolo nás.

A skutočné informácie dostaneme od tých, ktorí majú hlboko do vrecka, lebo nám ich prinášajú napriek tomu, alebo práve preto, že za to platení nie sú. Aj to len dovtedy, kým ich nevypnú, alebo nestrčia do basy, alebo niečo horšie.

A tí dobre platení bedákajú, že strácajú vplyv a o ich videnie sveta je čoraz menší záujem a ako správni milovníci slobody slova sa dožadujú cenzúry. A to je veľmi rozumné, lebo aj za predchádzajúceho režimu sa povinne objednávali niektoré denníky, aby človek dokázal, že má ten správny svetonázor.

Kým k tomu však dôjde, pri posudzovaní svojich potenciálnych čitateľov zabúdajú na to, že ak má čitateľ charakter, nie je schopný držať krok s tým, ako prevracajú kabáty a menia názory. A že medzi čitateľmi sú mnohí, ktorých bolesti chrbtice nie sú len fantómové.

Cirkusanti

20.03.2024

Namiesto rešpektu k právu, jarmočné divadlá. Včerajšia tlačová konferencia prokurátorov špeciálnej prokuratúry potvrdila správnosť rozhodnutia o zrušení tohto spolitizovaného chápadla generálnej prokuratúry a aj správnosť rozhodnutia ústavného súdu, ktorý v tejto časti nepovažuje legislatívne aktivity za protiústavné. Znova ukázali hrubú neúctu k právnemu [...]

Potrebujeme bežecké topánky a lupu ?

19.03.2024

Aký je váš vzťah ku pravde ? Naozaj potrebujeme kvalitnú bežeckú obuv, aby sme stíhali beh za klamármi s cieľom odhaľovať ich nové a nové klamstvá? A naozaj potrebujeme lupu, aby sme dokázali rozlíšiť kvalitu a objektivitu informácií, ktorými sme účelovo zahlcovaní z každej strany ? Lebo ľudia, ktorí nie sú informovaní, alebo sú zle informovaní, ale nevadí im to, [...]

Najsilnejším svedectvom o vás, sú vaše skutky

02.03.2024

Za krok, ktorý zásadným spôsobom zmenil smerovanie našej spoločnosti aj formálne, nielen porušovaním jestvujúcich zákonov a vykrádaním ich obsahu , považujem prijatie ústavného zákona číslo 422/2020 Z. z. ,ktorým bola ústavnému súdu odňatá právomoc posudzovať súlad ústavných zákonov s ústavou : 8. V čl. 125 ods. 4 sa na konci pripája táto veta: „Ústavný [...]

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

SR Strážske Počasie Búrka KEX

Nie všade sa sviatky začnú prívetivým počasím, platí aj druhá najvyššia výstraha

28.03.2024 20:13

Vietor môže dosahovať priemernú rýchlosť do 105 kilometrov za hodinu.

minister jozef bires, Jozef Bíreš

Prekvapujúci krok Takáča. Odvolal šéfa veterinárnej správy Bíreša

28.03.2024 19:50

Verím, že organizáciu nechávam v takej kondícii, že môže ďalej napredovať, uviedol Bíreš.

Viktória Hellenbart

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 89
Celková čítanosť: 223292x
Priemerná čítanosť článkov: 2509x

Autor blogu

Kategórie