Založ si blog

Neklamte, netárajte a dodržiavajte zákony !

Vážení politici a novinári !

Neklamte, netárajte a dodržiavajte zákony ! A nebudete musieť bojovať o dôveru občanov. To je všetko. Zdanlivo jednoduchá úloha, ale, ako vidíme, nesplniteľná.

Milí občania, nepotrebujeme sa naháňať za „statočnými a čestnými politikmi“, ak budeme statočnou a čestnou spoločnosťou.

Jediné, čo potrebujeme sú úradníci, policajti, sudcovia a prokurátori, a občania, ktorí si ctia zákon, vážia si poslanie, ktoré v spoločnosti plnia. Potom by sa nemohlo stať, aby nám tu vládli skorumpovaní politici, ktorí nás nielenže cynicky okrádajú, ale ohrozujú aj naše zdravie a bezpečnosť.

Lebo by boli za porušovanie zákonov braní na zodpovednosť políciou, prokuratúrou a súdmi, ktorí nerobia politiku, ale ju kultivujú tým, že stanovia a udržiavajú pevné mantinely, v ktorých sa politici smú pohybovať.

Ak sme boli dlhé roky svedkami toho, že tí, čo mali nezákonnosti mocných postihovať, diskrétne odvracali zrak, teraz vidíme ešte desivejší obraz. Nezákonnosť páchanú mocnými označujú za zákon. Ako sme mali možnosť vypočuť si z úst vládnych poslancov v parlamente, Slovensko konečne vykročilo na cestu k právnemu štátu. Nevedno o akom štáte hovorili, keď poukazovali na to, ako sa o občanov starajú a aké skvelé výsledky dosiahli.

Demokracia v ich ponímaní znamená, že kritika mocných sa zmenila na šírenie dezinformácií a v mene boja proti šíreniu nepravdivých informácií sa zavádza cenzúra.

Elon Musk sľúbil, že ako nový majiteľ Twitteru sprístupní informácie o tom, ako demokrati zneužívali svoju moc a umlčiavali politických protivníkov blokovaním stránok, ktoré zverejňovali nepríjemné informácie, napríklad o synovi prezidenta Bidena.

Svetlo sveta uzrela informácia, že demokrati doručili Twitteru zoznam stránok, ktoré majú byť zablokované a umlčané. Pričom k zablokovaniu došlo bez toho, že by blokované stránky porušili akékoľvek pravidlá. Vyhrali by bez týchto opatrení voľby ? Sotva. Asi nikoho neprekvapí, keď skúsení priatelia z USA na požiadavku slovenských demokratických politikov, zablokovali stránky ich slovenských kritikov. Lebo kritika mocných sa už najnovšie nazýva šírením hoaxov a konšpiračných teórií.

Ale podľa niektorých poslancov, aj tých, ktorí chcú odvolať vládu, sme sa konečne vydali dobrým smerom.

Pani prezidentka sa ani netvári, že ako politička musí zniesť väčšiu mieru kritiky, naopak, jej vyjadrenia na verejnosti vyzerajú akoby volala nielen po obnovení trestu za urážku majestátu, ale po úplnom umlčaní kritikov. Stelesnená bohyňa slobody a demokracie. Ale aj v jej prípade sa plní, že doma niekto nie je prorokom, a o to horlivejšie jej demokratické účinkovanie oceňujú v cudzine.

Ale ak máme ako občania prijať, že toto je dobrý smer, ktorým sa Slovensko vybralo, týmto dobrým smerom je definitívne nastolenie policajného štátu, s politickou políciou, prenasledovaním občanov za ich názor a šírením strachu.

Prepustenie redaktorov RTVS, ktorej všetci platíme koncesionárske poplatky za to, aby prinášala objektívne spravodajstvo, je obyčajným porušením viacerých platných zákonov. A z tohto pohľadu je podľa mňa neplatné. A je ukážkou toho, ako sa prejavuje demokracia v praxi súčasnej vlády.

Rovnako ako aj povýšenie policajtov, ktorých pracovnou metódou je vytýčenie cieľa, a následné prispôsobenie prostriedkov na jeho dosiahnutie, bez ohľadu na to, čo je zákonom dovolené. Je to signál, že podmienkou úspešného kariérneho rastu je ochota slúžiť aktuálnej politickej moci.

Ale neboli práve obavy z takéhoto nastavenia silových zložiek štátu dôvodom nespokojnosti spoločnosti, ktorú súčasní mocní využili ako výťah, ktorí ich vyviezol na najvyššie poschodia moci ?

To, že je obrovský rozdiel medzi tými, ktorí vládli v minulosti, a tými, ktorí sú pri korytách teraz, vidí každý.

Zatiaľ čo snahy politicky vplývať na silové zložky štátu sa v minulosti viac, či menej šikovne, zastierali, dnes sú otvorenou politickou líniou.

Zatiaľ čo sa orgánom činným v trestnom konaní a investigatívnym žurnalistom nepodarilo zadovážiť žiadne relevantné dôkazy o megakorupčných škandáloch lídrov nenávidenej strany SMER, hoci ich zbierali a písali o nich 12 rokov, za 2 roky sa im podarilo zanechať desiatky dôkazov o vlastnej závažnej trestnej činnosti, ktorej sa dopúšťajú sledujúc vznešené ciele ochrany našej demokratickej spoločnosti pred nedemokratickými silami.

Nuž, vidíme orwelovské vyhlásenie – mier je vojna, v praxi.

Vyjadrené aj slovami poslanca SaS “ Každý nevinný človek chce ísť pred súd, a každý vinný chce § 363!“

Lenže tí, čo zažili skutočnú vojnu, si s ňou mier nikdy nezmýlia. Ani tí, ktorí zažili, že boli nespravodlivo obvinení a sú presvedčení o svojej nevine, netúžili potom, aby boli ešte aj obžalovaní a postavení pred súd !

Poslanci SaS snívajú o štáte, v ktorom má byť túžbou nevinných, stáť pred súdom, ako obžalovaní. Prezidentka sníva o štáte, v ktorom sa ľudia nebudú báť umierať.

Lenže v tomto sú, napriek krátkemu času ich vládnutia, mimoriadne úspešní. Lebo v tomto štáte sa ľudia už neboja umierať, boja sa žiť. Boja sa slobodne myslieť a tvoriť.

Jeden poslanec vystúpil v rozprave, obviniac generálneho prokurátora, že cez § 363 Trestného poriadku chráni obžalovaných. Toto je ukážkou toho, že sloboda prejavu sa využíva na to, aby ľuďom ukázali, akí nevzdelaní môžu obsadiť najzodpovednejšie a najnáročnejšie posty v štáte.

Obžalovanými sa totiž, vážení občania stanete až potom, keď je na vás podaná obžaloba na súd, čo má byť vytúženým cieľom všetkých nevinných občanov Slovenska . A v tomto štádiu už generálny prokurátor po § 363 Trestného poriadku nesiahne, nakoľko podaním obžaloby sa končí tzv. prípravné konanie, a pokiaľ sa máme držať toho, že § 363 nasleduje po podnapise “ zrušenie právoplatných rozhodnutí v prípravnom konaní“, obžalovaných sa netýka.

A ak platí zákon, týkať sa ich nebude ani potom, keď to navzdory zneniu zákona deklamuje poslanec v parlamente.

Súčasne sa ako advokáti tešíme na zverejnenie štatistík, ktoré potvrdia, ako generálny prokurátor § 363 nadužíva, čo znamená, že zasahuje do väčšiny konaní na polícii dozorovaných prokurátormi a tieto ovplyvňuje nezákonným spôsobom.

Z dažďa pod odkvap ?

25.04.2024

Ešte pár slov k súdnej rade. Za mňa principiálne najpádnejší dôvod na odvolanie jej člena a už odvolaného predsedu je fakt, že bol ideovým otcom myšlienky legislatívnej zmeny, podľa ktorej je možné člena súdnej rady počas jeho mandátu odvolať kedykoľvek aj bez uvedenia dôvodu. Človek, ktorý bol schopný navrhnúť a presadiť takúto zmenu zákona ako politický [...]

Vás toto presvedčilo ?

24.04.2024

Súdna rada prijala dňa 17.4.2024 na svojom zasadnutí Uznesenie číslo 136/2024, ktorým v reakcii na tlačovú konferenciu predsedu vlády Slovenskej republiky a ministra spravodlivosti Slovenskej republiky konanú dňa 4. apríla 2024 https://www.youtube.com/watch?v=le-y7OangIg a súčasne aj na podklade iných verejných vyjadrení predstaviteľov výkonnej a zákonodarnej moci v tomto ako [...]

Cirkusanti

20.03.2024

Namiesto rešpektu k právu, jarmočné divadlá. Včerajšia tlačová konferencia prokurátorov špeciálnej prokuratúry potvrdila správnosť rozhodnutia o zrušení tohto spolitizovaného chápadla generálnej prokuratúry a aj správnosť rozhodnutia ústavného súdu, ktorý v tejto časti nepovažuje legislatívne aktivity za protiústavné. Znova ukázali hrubú neúctu k právnemu [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Viktória Hellenbart

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 91
Celková čítanosť: 229396x
Priemerná čítanosť článkov: 2521x

Autor blogu

Kategórie