Založ si blog

Narábanie s pravdou

„Odmietame aby žalovaná mala využiť prezentáciu kauzy Čistý deň pre svoje politické zviditeľnenie. Ide o účelovo podfarbenú a nepodloženú domnienku. Žalovaná téme Čistý deň venovala stovky hodín svojej poslaneckej práce a času. Stretávala sa s klientmi tohto zariadenia, spolu s ostatnými poslancami sa zúčastňovala prieskumov. Odmietame, aby
žalobkyňa takto hrubo spochybňovala dobré úmysly žalovanej. Ide o typický príklad neproporčnej požiadavky na obmedzenie slobody prejavu a informácií. Žalovaná neklamala, vychádzala zo získaných údajov a oficiálnych dokumentov štátnych orgánov. Navyše, ak by malo platiť, že žalovaná mala využiť prezentáciu kauzy Čistý deň pre svoje
politické zviditeľnenie (čo odmietame), potom by jednotlivé výroky museli byť výrazne ostrejšie, museli by sa zakladať na bezbrehých výmysloch, bez akéhokoľvek skutkového základu.
Nič také sa v danom prípade nestalo a ani nedeje. „

( z vyjadrenia advokáta političky v súdnom procese, bývalej členky strany SAS)

Takže zviditeľnenie politika sa podľa bývalej poslankyne za stranu SAS vyznačuje šírením bezbrehých výmyslov a ostrých výrokov na adresu toho, kto pre jeho zviditeľnenie poslúži.

rozlúčkový list N. Š. riaditeľovi Čistého dňa

Toto je rozlúčkový list N. Š., ktorý napísala riaditeľovi resocializačného centra Čistý deň, ktorý vďaka snahe političky za stranu SAS, ktorej ležala na srdci starostlivosť o maloletých a zvlášť o deti umiestnené rozhodnutím súdu do resocializačných zariadení, jednalo sa najmä o deti závislé od drog alebo alkoholu, často s poruchami osobnosti, sa stalo známe takmer všetkým občanom Slovenska, ako centrum hrôzy, zneužívania, týrania a šikanovania tých najzraniteľnejších a bezbranných detí.

Včera som na blogu denníka N publikovala článok, ktorý vznikol na základe listinných dôkazov a rozhovorov s matkou poškodeného dieťaťa stručne zhrnuté podľa jej výpovede a svedectiev iných osôb bolo reedukačnom zariadení  zneužitých niekoľko dievčat, medzi nimi aj maloletá dcéra pani Drahomíry a to zamestnancami zariadenia.

Z tlačovej besedy strany SAS 10.9.2016 https://www.sas.sk/detail/496/pre-podozrenia-zo-zneuzivania-maloletych-dievcat-zasiahol-prezident-kiska/obsah

V resocializačnom centre ČD sa N. Š. podľa vlastnej výpovede na polícii nachádzala v období od 10.03.2014 do 6.12.2014.

Avšak dňa 13.9.2016, potom, ako 22.8.2016 podali matka N.K., pani Drahomíra a matka T.H. pani Monika, na generálnu prokuratúru trestné oznámenie na resocializačné zariadenie pre podozrenie zo sexuálneho zneužívania maloletých, ich znásilňovania a psychického a fyzického týrania, a potom, ako pani poslankyňa už rozbehla svoju poslaneckú prácu na tejto kauze, a stretla sa s viacerými dotknutými osobami, aby im pomohla upozorniť štátne orgány na to, čo sa v ČD deje, pisateľka rozlúčkového listu N. Š. ako svedkyňa na polícii uvádzala:

„Ja som bola od 10.3. do 6.12.2014 čiže trištvrte roka v tomto zariadení, bolo nás tam asi 20 klientov. K tomu medializovanému prípadu N. som sa vyjadrila už skôr (12.9.2016) aj pre médiá.

https://www.aktuality.sk/clanok/371917/zivot-v-galantskom-centre-zneuzivanie-nikto-nam-to-nechcel-uverit-rozhovor/

Teda čo sa týka sexuálneho zneužívania N. k tomuto uvádzam, že v jeden večer som sa dozvedela, že N. spala s J. F. Išla som preto za V.K., či ona o tom vie, ona povedala, že áno. Ja som sa potom rozprávala aj s N. a ona mi povedala, že bude mať zato, že s ním spala rôzne výhody. J.F. tam pracoval ako ergoterapeut. Ja si myslím, že jej výhody spočívali v tom, že môže chodiť častejšie domov a mohla aj fajčiť potajme s jeho vedomím. J. nespával len s N., ja viem ešte o V. K. asi v tom čase 17 ročná, bližšie neviem z kade bola, to bolo tiež v roku 2014. Nie je pravda, že J. nevedel, že N. má 14 rokov.

Z toho čo sa dialo v tomto zariadení keď som tam bola ja, tak raz sme boli v Ráztoke v Hornej Malíkovej. Tam klient A. povedal svoj názor na nejakú vec personálu M. Tento personál začal po ňom kričať, chytil A. pod krk a hodil ho o zem. Ja si pamätám aj bývalého klienta P. V. zbili v Javorinke, to je riaditeľova záhrada kam sme chodievali.

list N.Š. riaditeľovi Čistého dňa

On prišiel s krvavým monoklom aj s modrinami, to bolo verejné tajomstvo, že tam bili chlapcov, neviem kto jeho z personálu zbil. Nikdy nikto nebol svedkom konkrétneho incidentu. O týchto sme sa dozvedeli, keď nám povedal niekto zo starších klientov, ktorí tam boli už 3-4 roky, že je bežné, že tam personál bije chlapcov.

z uznesenia o zastavení trestného stíhania

Napríklad keď sme boli v Chorvátsku, tak sme boli rozdelení do troch skupín a každú skupinu mal jeden z nich na starosti z týchto ergoterapeutov. Okrem tých ergoterapeutov tam bol aj samotný personál z resocializačného strediska.

list N. Š. riaditeľovi Čistého dňa

V danom resocializačnom zariadení tam deti dávali aj na samotku, to robil aj personál aj riaditeľ, tiež ich dávali na samotku na podnet tých ergoterapeutov. Boli na tej samotke aj v pyžame, nemali žiadne veci k dispozícii ani na hygienu. Riaditeľ povedal, že ak nepôjdeme podľa nich, tak nás tiež tam dajú. Samotka bola jedna izba, kde nemala osoba nič k dispozícii, dostávala tiež menej stravy tam. Viem o jednom prípade, kde tá V. K. mala bližšie sympatie k L. priezvisko neviem, ktorý bol klient. Tak L. zbili a dali ho na samotku a V. ostrihali. L. som videla s monoklom, len som nevidela ani neviem kto ho zbil. (žiaden L. v ČD nikdy nebol, pozn. autora).

z uznesenia o zastavení trestného stíhania

Ostrihali ešte jednu dievku J. G., ktorá ušla z tohto zariadenia a keď ju chytili tak ju ostrihali za trest.

z uznesenia o zastavení trestného stíhania

Ja predtým ako som išla do Galanty, tak som bola 10 dní v nemocnici a tam som dostala vši. Toto sa zistilo keď som prišla do Galanty, tam ma potom ostrihali dohola, povedali, že buď dobrovoľne alebo násilím.

Tento obrázok nemá vyplnený ALT popisok, jeho názov je Sken_20230412-12-630x338.jpg
z uznesenia o zastavení trestného stíhania

Mali sme tam tiež sankcie, jednou z nich bola sankcia, že z kontajnera na smeti za budovou sme museli vybrať tie smeti a dali nám zubnú kefku, ktorou sme museli tento kontajner od vnútra celý vyčistiť čo trvalo asi 3 hodiny. To bol jeden z tých trestov.

Voči mne nebol fyzický útok, ani som nebola zneužitá, iba som bola ostrihaná kvôli všiam. Personál nás šikanoval napríklad, že išiel oproti nám po chodbe a povedal väčšinou to bol muž, že teraz si daj 50 drepov. Chceli nám dať pocítiť, že oni sú tam najhlavnejší.

To je všetko, čo by som k predmetnej veci uviedol (a).

Obsah zápisnice som si sám (sama) prečítal(a) a vyhlasujem, že zápisnica súhlasí s mojou výpoveďou a preto nežiadam žiadne zmeny alebo opravy zápisnice a na znak súhlasu ju vlastnoručne podpisujem,

Skončené dňa 13.09.2016 12:15 hod.

z uznesenia o zastavení trestného stíhania

Cirkusanti

20.03.2024

Namiesto rešpektu k právu, jarmočné divadlá. Včerajšia tlačová konferencia prokurátorov špeciálnej prokuratúry potvrdila správnosť rozhodnutia o zrušení tohto spolitizovaného chápadla generálnej prokuratúry a aj správnosť rozhodnutia ústavného súdu, ktorý v tejto časti nepovažuje legislatívne aktivity za protiústavné. Znova ukázali hrubú neúctu k právnemu [...]

Potrebujeme bežecké topánky a lupu ?

19.03.2024

Aký je váš vzťah ku pravde ? Naozaj potrebujeme kvalitnú bežeckú obuv, aby sme stíhali beh za klamármi s cieľom odhaľovať ich nové a nové klamstvá? A naozaj potrebujeme lupu, aby sme dokázali rozlíšiť kvalitu a objektivitu informácií, ktorými sme účelovo zahlcovaní z každej strany ? Lebo ľudia, ktorí nie sú informovaní, alebo sú zle informovaní, ale nevadí im to, [...]

Najsilnejším svedectvom o vás, sú vaše skutky

02.03.2024

Za krok, ktorý zásadným spôsobom zmenil smerovanie našej spoločnosti aj formálne, nielen porušovaním jestvujúcich zákonov a vykrádaním ich obsahu , považujem prijatie ústavného zákona číslo 422/2020 Z. z. ,ktorým bola ústavnému súdu odňatá právomoc posudzovať súlad ústavných zákonov s ústavou : 8. V čl. 125 ods. 4 sa na konci pripája táto veta: „Ústavný [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

Viktória Hellenbart

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 89
Celková čítanosť: 225919x
Priemerná čítanosť článkov: 2538x

Autor blogu

Kategórie