Založ si blog

Páni a peniaze od primitívneho a zbabelého národa vám nesmrdia ?

Z rozhovoru Janky Žitnej s novinárom Adamom Valčekom dňa 5.2.2024, ktorý prvý zverejnil, že výpovede kajúcnikov nie sú pravdivé, ma okrem iného zaujalo jeho vyznanie, ktoré som ja pochopila tak, že po reakciách verejnosti na jeho novinársku prácu sa odmlčal, nie zo strachu, keď zistil, že po zverejnení týchto informácií ho začala sledovať polícia, ale preto, lebo bol úplne demotivovaný https://www.youtube.com/watch?v=UNh_yxl9pOQ

S podobnými pocitmi bojujem ako advokát, keď vidím, ako sa verejný priestor zahlcuje klamstvami, propagandou a hlavne nenávisťou a agresivitou, ktoré sa vydávajú za obhajobu demokratických hodnôt a právneho štátu, za šírením ktorej stoja aj mnohí kolegovia advokáti buď aktívnou podporou, alebo mĺkvym súhlasom, či mĺkvym nezáujmom.

Ak by ste si milí čitatelia vzali do rúk Trestný zákon, čo je zákon číslo 300/2005 Z. z. a prelistujete si jeho tzv. osobitnú časť, kde sú popísané skutkové podstaty rôznych trestných činov, neubránite sa pocitu, že mnohé mediálne známe počiny a výroky politikov, naplnili viaceré z tých najzávažnejších ( neoprávnený experiment na človeku, poškodenie zdravia, šírenie nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby, nátlak – ak sa zameriate na dobu kovidovú, porušovanie slobody zhromažďovania – ak si pozriete účelovo dlho udržiavaný núdzový stav, šírenie toxikománie, ak si spomeniete na niektoré volebné programy a výroky politikov, obmedzovanie osobnej slobody a slobody pobytu, ak si zoberiete prípad občana Hambálka zaradeného na sankčný zoznamhttps://www.youtube.com/watch?v=F6MCyn8lAZo&t=5s , ale zaujať vás môže aj opis skutkovej podstaty vlastizrady, sabotáže, vyzvedačstva, ohrozenia utajovanej skutočnosti a iné).

Aby sme si správne rozumeli, skutková podstata trestného činu znamená, opis konania, ktoré považuje naša spoločnosť za trestné, a ktorého, keď sa dopustíte, bude voči vám vyvodená zodpovednosť prostriedkami trestného práva, teda zjednodušene povedané uložený trest.

Trest je reakciou spoločnosti na nežiadúce konanie páchateľa, a ako taký by ho mal primárne poučiť, aby sa tomuto konaniu vyhýbal. Ak je páchanie trestnej činnosti motivované obohatením sa na úkor druhého (krádeže, lúpeže, podvody, sprenevery a podobne), ak páchateľ po jeho spáchaní zistil, že sa týmto spôsobom obohatiť nevedel, naopak, jeho majetok sa ešte zmenšil, účel trestu sa tým dosiahne. Ak páchateľ majetkovej trestnej činnosti musí v prvom rade nahradiť škodu poškodenému (čo môže byť oveľa vyššia suma, než bol zisk páchateľa z trestného činu) a zaplatiť štátu peňažný trest, páchať majetkovú trestnú činnosť sa neoplatí, respektíve to bude spojené s veľkým rizikom zhoršenia majetkovej situácie páchateľa.

Ľudia, ktorí volajú po zachovaní drakonických trestných sadzieb, len z toho dôvodu, že sa obávajú, že by ich zníženie pomohlo nimi nenávideným politikom, sú naozaj ako otroci, ktorí demonštrujú za skrátenie reťaze, ako sa kdesi vyjadril JUDr. Štefan Harabin, dlhoročný sudca Najvyššieho súdu SR.

Ja, ako občan, advokát, ktorý politiku a politikárčenie vo forme, ako sa tu praktizuje, vnímam ako sústavné poškodzovanie svojich práv a znižovanie kvality môjho života, bez akýchkoľvek ilúzií viem, že mocní si vždy nájdu spôsob, ako sa vyvliecť zo zodpovednosti a uhnúť pred tvrdým trestom. Čím tvrdší trest im hrozí, tým väčšiu motiváciu majú pohnúť nebom aj zemou, použiť svoje konexie, financie a čokoľvek, čo sa dá, vrátane vyháňania demonštrantov do ulíc.

Drakonické trestné sadzby vždy dopadnú najtvrdšie na chrbát obyčajného človeka, väčšinou oveľa slušnejšieho a poriadnejšieho, než sú politickí krikľúni z tribún, pripomeňme si nepodmienečný 5 ročný trest za úplatok vo forme “ košíka ovocia“ uložený jednej úradníčke sudcami špecializovaného trestného súdu a porovnajme ho s podmienečným trestnom za korupciu v státisícoch eur uložený rovnakým súdom.https://www.youtube.com/watch?v=hGWu4AZnPGE&t=619s

A k otcovi a synovi, ktorí podnecujú verejnosť, aby demonštrovala za zhoršenie svojho postavenia, a k otcovi, ktorý považuje občanov Slovenska za zbabelcov.

Viete, to, že slovenským národom, jeho jazykom, povahovými vlastnosťami opovrhujete, a takto pristupujete k posudzovaniu ľudí, je v podstate vašou vecou a máte právo aj na takýto názor, pričom zohľadňujem pravdivosť porekadla „podľa seba súdim teba“.

Ale my tiež máme názor na vás, ako na ľudí, ktorým peniaze od opovrhovaného slovenského národa nesmrdia. Zvláštne, že sa opovrhovaným národom necháva živiť mladý pán, ktorý sa po chrbte opovrhovaného národa vyštveral do Európskeho parlamentu a bral tam tučný plat a rovnako sa na chrbte tohto národa dostal do Národnej rady Slovenskej republiky a tiež sa opovrhovaným národom necháva celkom štedro platiť. Pretože páni, vy ste platení z našich mozoľov, z našej práce a z našich daní. Z daní tých, ktorých okázalo a verejne znevažujete.

Milí čitatelia, keď budete počúvať mudrovania pánov o tom, akí sme úbožiaci, spomeňte si na to, že Nadácia Milana Šimečku dostala z vašich daní za posledných 3,5 roka sumu 570000,00 €. https://www.crz.gov.sk/zmluva/6862937/

Dalo by sa kritizovať, že s nami asi nebude všetko v poriadku, ak si platíme ľudí, ktorí nás za naše peniaze z vďačnosti verejne natiahnu na dereš a tam nás riadne zmastia. Lenže peniaze im nedávame my a tieto sa používajú často v rozpore s tým, aká je naša predstava. Peniaze im dávajú im podobní, ktorých skutočný charakter vidíte z toho, že ich koníčkom je žiť z práce iných a ešte hrýzť ruku, ktorá ich kŕmi.

Na takýchto ľudí pozná nimi opovrhovaný „bačovský“ jazyk veľa výrazov a aj výstižných prísloví. Ale ja si vystačím z konštatovaním, že takto sa zvyknú prejavovať tí, ktorí sú označovaní za bezcharakterných ľudí a ľudí bez morálky a elementárnej slušnosti. Takéto narábanie s mocou potvrdzuje pravdivosť slov Šalamúna, že „ človek panuje nad človekom na jeho škodu“.

Z dažďa pod odkvap ?

25.04.2024

Ešte pár slov k súdnej rade. Za mňa principiálne najpádnejší dôvod na odvolanie jej člena a už odvolaného predsedu je fakt, že bol ideovým otcom myšlienky legislatívnej zmeny, podľa ktorej je možné člena súdnej rady počas jeho mandátu odvolať kedykoľvek aj bez uvedenia dôvodu. Človek, ktorý bol schopný navrhnúť a presadiť takúto zmenu zákona ako politický [...]

Vás toto presvedčilo ?

24.04.2024

Súdna rada prijala dňa 17.4.2024 na svojom zasadnutí Uznesenie číslo 136/2024, ktorým v reakcii na tlačovú konferenciu predsedu vlády Slovenskej republiky a ministra spravodlivosti Slovenskej republiky konanú dňa 4. apríla 2024 https://www.youtube.com/watch?v=le-y7OangIg a súčasne aj na podklade iných verejných vyjadrení predstaviteľov výkonnej a zákonodarnej moci v tomto ako [...]

Cirkusanti

20.03.2024

Namiesto rešpektu k právu, jarmočné divadlá. Včerajšia tlačová konferencia prokurátorov špeciálnej prokuratúry potvrdila správnosť rozhodnutia o zrušení tohto spolitizovaného chápadla generálnej prokuratúry a aj správnosť rozhodnutia ústavného súdu, ktorý v tejto časti nepovažuje legislatívne aktivity za protiústavné. Znova ukázali hrubú neúctu k právnemu [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

Viktória Hellenbart

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 91
Celková čítanosť: 230041x
Priemerná čítanosť článkov: 2528x

Autor blogu

Kategórie