Založ si blog

Začína Veľká Trojka konečne úprimnú žurnalistiku ?

Verejnosť je konfrontovaná s odôvodnením uznesenia generálnej prokuratúry vo veci vznesenia obvinenia elitným vyšetrovateľom NAKA. Tieto osoby mali byť obvinené na základe dôkazov získaných z odposluchov nariadených súdom na podklade poznatkov od SIS, ak som medializované informácie pochopila správne.

Verejnosť zachytila veľký rozruch ústavných činiteľov, ktorí sa stretli v supertajných priestoroch v podivuhodnom formáte, kde nechýbal špeciálny prokurátor a hlava štátu, pričom stretnutie v podstate malo byť len takou pracovnou debatou. Trochu vážnejšie sa začalo javiť podľa informácií, ktoré sa poslanci dozvedeli za „zatvorenými dverami“ parlamentu.

Ako keby vyšetrovanie najviac „vykričaných“ káuz bolo založené na metóde kde bolo tam bolo, bol raz jeden ..atď. Šéf SIS si za to, že tieto poznatky dostal parlament a iní ústavní činitelia, zaslúžil úplne šetrné posadenie do väzby, s nevyhnutnou demonštráciou moci pred jeho rodinnými príslušníkmi a prirodzene maloletými deťmi, aby o tento kultúrny program elitného súboru nebol ukrátený. Keby ho prišli zatknúť dvaja páni v oblekoch, asi by ich napadol a pokúsil sa spasiť útekom.

Dôkazy zabezpečené SIS stačili sudcovi na to, aby nariadil použitie odposluchov rozhovorov určitých elitných vyšetrovateľov, tých najelitnejších z elitných. Na ich základe nielenže boli obvinení, ale boli vzatí aj do väzby na pár dní. Škandál. Sudca, ktorý si to dovolil, dnes už čelí trestnému stíhaniu za ohýbanie práva. Sudkyne odvolacieho súdu našťastie protizákonnosť napravili, poctivých vyšetrovateľov prepustili a na dôvažok upozornili, že to, čo sa na odposluchoch môže javiť ako nie celkom vhodná komunikácia, je bežný pracovný rozhovor. A vôbec. Netreba preceňovať dôkaznú silu nahrávok autentických rozhovorov kolegov pri ich pracovnom nasadení v prospech spravodlivosti. Tento argument v rozhodnutí súdu ocenia mnohí obhajcovia, ktorých klienti boli odsúdení výlučne na základe odposluchov. Konečne nové svetlo do problematiky.

Novinári veľkej trojky podporení redaktormi TV zdôrazňovali, že statoční policajti ani nemali byť obvinení. Nie je na to dôvod. Na obranu ligy spravodlivých vystúpila aj dobre informovaná hlava štátu, ktorá bola pri tajnom stretnutí a teda VIE, že páni sú čestní a statoční muži. Nikoho nemôže prekvapiť, že nielenže neboli postavení mimo službu, ale boli ešte aj povýšení. Všetci moji doterajší klienti, obvinení policajti, mimo službu postavení boli, ale nemali takých dobrých obhajcov ako elita elity.

Lenže 4.2. 2022 uzrelo svetlo sveta uznesenie generálnej prokuratúry, ktorá aj v reakcii na námietky krajských sudkýň, veľmi podrobne citovala obsah rozhovorov, a tak sme sa mohli pekne dozvedieť, že elitní vyšetrovatelia vedú v pracovnom čase plodné pracovné debaty neformálnym spôsobom o tom, ako vykonštruovať obvinenie na osoby skôr, než tieto osoby obvinia ich samých. A aká by to bola „švanda“, keby zobrali vyšetrovateľku inšpekcie o dve hodiny skôr, než inšpekcia zoberie ich. No fakt veľká sranda. Slovensko sa baví.

A tiež o tom, že podpálenie auta je celkom účinnou metódou na upútanie pozornosti a vylákanie človeka z domu. S tým nemožno nesúhlasiť. A ruku na srdce, kto z nás nemal niekedy chuť nakopnúť iného, napríklad aj na také alebo jemu podobné intímne miesto, aké spomína v rozhovoroch elita.

Celkom prirodzene, za peniaze daňových poplatníkov, v pracovných priestoroch, spomínajú aj politiku, pričom je normálne, že ak sa im podarí pozatvárať opozičných politikov, asi koalícii prekážať nebudú. Pri čítaní uznesenia generálnej prokuratúry čitateľa dojme, že si títo statoční muži vážia svojho ministra, ktorý s nimi zaobchádza ako s chránenou zverou a urobí na ich ochranu prvé – posledné. Že by tým chránil aj seba ? Veď ako z rozhovorov vyplýva, je ako každý správny minister, o všetkom dobre informovaný.

Proste celkom bežné veci v právnom štáte. Celkom bežné. Nestoja elite medzi médiami ani za zmienku.

Lebo vymýšľanie obvinení na osoby, ktoré by mohli vyšetriť to, že páchate trestnú činnosť, je neškodnou zábavkou polície v právnom štáte. Obzvlášť ak vaša trestná činnosť spočíva v tom, že chytáte a vymýšľate obvinenia ľuďom blízkym opozícii a to také, aby ste ich mohli trochu podrobiť mučeniu a neľudskému zaobchádzaniu, lebo potom sa im bude nielenže lepšie dobrovoľne priznávať k trestnej činnosti, ale ešte si spomenú aj na to, akú trestnú činnosť páchali aj významní opoziční politici. Prečo by sa o tom písalo. Koho už takéto neškodné zábavy polície zaujímajú.

Veď áno, pútavejšie sú krvavé titulky upozorňujúce na vypuknutie vojny, ktorá ešte nevypukla. Ale radšej skorej ako nikdy.

Kde sú šialené 90-te roky, kedy médiá narobili plno humbuku okolo vyšetrovateľa, ktorý sa tiež nepatrične snažil robiť si svoju robotu a prekážal vtedajšej vládnucej vrstve. Okolo neškodnej nahrávky neformálneho pracovného rozhovoru o tom, že nakopnutie človeka do určitého miesta je fajn metódou na elimináciu iniciatívnych jedincov, sa narobila celá mediálna hystéria. Ale dnes sme už v slobodnej spoločnosti a vládne tu konečne demokratická vláda, taká, akú Slovensko ešte nemalo.

Tí, ktorí sledujú spôsob, akým pracujú elitné médiá, sa dočkali vysoko nepravdepodobnej chvíle, že o takejto veci informujú pravdivo a úprimne, teda nijako.

Brilantná logika s akou ministri a niektorí poslanci národnej rady vyhodnotili motiváciu pre entuziazmus, s akým opozičný líder informuje o nezákonnostiach v trestných konaniach, ktorým má byť jeho strach z toho, že obvinení, väznení a psychicky (možno aj fyzicky) týraní ľudia by ho začali usvedčovať z trestnej činnosti, nepustí.

Veď človek, na ktorého bolo treba si trestnú činnosť vymyslieť, alebo aspoň dôkaznú núdzu vylepšiť dotvorenými dôkazmi, určite bude za svoje vykúpenie vedieť niečo povedať aj na iných, ktorých potrebujeme dostať do väzenia stoj čo stoj. Chýbajúce dôkazy dodajú trošku zatvorení a pomučení ľudia. Všetko ide ako po masle. Pexeso Veroniky nepustí. Ešte to, aby bola sklamaná.

Lenže objasňovanie toho, prečo opozičný líder tak nahlas poukazuje na zneužívanie práva, nevyvracia to najpodstatnejšie. A to je masívne a koordinované zneužívanie práva.

A dôkazmi zadokumentované páchanie trestnej činnosti zo strany policajtov a nielen ich.

Lebo rozprávky o pracovných rozhovoroch okrem poslancov národnej rady asi nepresvedčia nikoho.

P.S. Na nete nájdete aj takéto stránky Sila poškodzuje a poškodzuje mozog (wellnessalbertamag.com)

Alebo Spôsobuje amatérske boxovanie poškodenie mozgu? – eQuark.sk – portál pre popularizáciu vedy

Cirkusanti

20.03.2024

Namiesto rešpektu k právu, jarmočné divadlá. Včerajšia tlačová konferencia prokurátorov špeciálnej prokuratúry potvrdila správnosť rozhodnutia o zrušení tohto spolitizovaného chápadla generálnej prokuratúry a aj správnosť rozhodnutia ústavného súdu, ktorý v tejto časti nepovažuje legislatívne aktivity za protiústavné. Znova ukázali hrubú neúctu k právnemu [...]

Potrebujeme bežecké topánky a lupu ?

19.03.2024

Aký je váš vzťah ku pravde ? Naozaj potrebujeme kvalitnú bežeckú obuv, aby sme stíhali beh za klamármi s cieľom odhaľovať ich nové a nové klamstvá? A naozaj potrebujeme lupu, aby sme dokázali rozlíšiť kvalitu a objektivitu informácií, ktorými sme účelovo zahlcovaní z každej strany ? Lebo ľudia, ktorí nie sú informovaní, alebo sú zle informovaní, ale nevadí im to, [...]

Najsilnejším svedectvom o vás, sú vaše skutky

02.03.2024

Za krok, ktorý zásadným spôsobom zmenil smerovanie našej spoločnosti aj formálne, nielen porušovaním jestvujúcich zákonov a vykrádaním ich obsahu , považujem prijatie ústavného zákona číslo 422/2020 Z. z. ,ktorým bola ústavnému súdu odňatá právomoc posudzovať súlad ústavných zákonov s ústavou : 8. V čl. 125 ods. 4 sa na konci pripája táto veta: „Ústavný [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

Viktória Hellenbart

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 89
Celková čítanosť: 225869x
Priemerná čítanosť článkov: 2538x

Autor blogu

Kategórie