Založ si blog

Kto všetko bude ovplyvňovať voľby na Slovensku ?

Na to sa dá len ťažko odpovedať. Jednu vec si trúfnem v rámci predvolebných prieskumov odhadnúť na základe predošlých rokov. Najmenej ich bude ovplyvňovať zdravý rozum.

Bývalý minister obrany pred pár dňami oznámil „Keď tu niekto chce manipulovať voľby, chce to Rusko a používa na to svojich trójskych koňov, vrátane politickej strany Smer-SD”. Podľa neho o tom dostali spravodajskú informáciu najvyšší ústavní činitelia. ( Inak, ak už uvažujeme o trójskych koňoch, najlepším ruským trójskym koňom bolo účinkovanie vlády, ktorá pre občanov neurobila nič, iba ich uráža a pôsobenie prezidentky, a samozrejme médií, ktoré nehorázne klamú a prikrývajú všetky ich prešľapy. Rusi nepotrebujú minúť ani rubeľ, aby proamerické figúrky na šachovnici, dostali šach-mat. Či je ambasáda hrdá na výkony svojich slovenských „partnerov“ sa dá posúdiť len ťažko, keď v médiách vidíme, ako sa ich prezident, „najmocnejší muž planéty“ ako ho radi označujú, veselo kopŕca takmer na každej akcii.)

Hra na zlé Rusko, ktoré ovplyvňuje voľby je mimoriadne obľúbenou zábavou najmä v USA, pred ktorými je bývalý minister ako aj mnohí významní ústavní činitelia na Slovensku v hlbokom predklone. Prečo by na Slovensku nemohlo zafungovať to, čo si mysleli, že im bude fungovať za veľkou mlákou.

Zájdime do nedávnej histórie, určite si ešte spomínate na titulky, ktorými nás zabávali na túto tému médiá :

Rusko zasahuje do volebnej kampane v prospech Trumpa, tvrdia americké tajné služby | Aktuality.sk z 21.2.2020 Senátny výbor v USA potvrdil, že sa Rusko snažilo ovplyvniť voľby – Svet – Správy – Pravda z 17.5.2018 Rusko zasahuje do volebnej kampane v prospech Trumpa, tvrdia tajné služby USA | Topky.sk z 21.2.2020 Rusi sľubujú, že nebudú zasahovať do volieb v USA | TREND

Trump: Obávam sa, že Rusi budú zasahovať do volieb v prospech demokratov – Svet SME

The truth about Russia, Trump and the 2016 election – The Washington Post

A tému údajného ovplyvňovania volieb v prospech Trumpa a údajného vyšetrovania zo strany FBI roztáčajú aj v súčasnosti, uberá sa však možno nie celkom žiadúcim smerom. Objavujú sa svedkovia, že nápad rozšíriť obvinenia o prepojení Trumpa s ruskými bankami, sa zrodil v hlave Hillary Clinton. Obdobne sa asi zrodil v inej demokratickej hlavičke geniálny nápad, že notebook Huntera Bidena, prezidentovho syna, ktorý obsahuje dôkazy o jeho závažnej trestnej činnosti, je kremeľskou propagandou. Smola pre neho, že nebol. Hillary Clinton approved dissemination of Trump-Russian bank allegations to media, campaign manager testifies | Fox News

Vykresliť Rusko ako najväčšieho strašiaka sa hodí. Neveľmi kreatívnym politikom slúži ako paraván, za ktorý aspoň narýchlo ukryjú rôzne nepríjemné odhalenia. Aj keď len do času, kým to neprekryjú iným „škandálom“ dúfajúc, že občania zabudnú. A keď nezabudnú, siahnu po osvedčenom whataboutizme, ktorý odkukali, ako inak, od zlých Rusov.

Keďže naši súčasní pravoverní súdruhovia verne kopírujú svoje vzory z USA, mala by sa strana Smer poučiť z predvolebnej kampane Donalda Trumpa, ako aj z toho, čo nasledovalo po rozšírení naratívu o podpore Ruska Trumpovi v prezidentských voľbách. Niekoľko rokov trvajúce vyšetrovania a preverovania, ktoré okrem dôkazov o politickom zneužívaní CIA a FBI zo strany demokratov, nepriniesli takmer nič. A už vôbec nič nové pod slnkom.

Riadiť sa zásadou „zlodej kričí, chyťte zlodeja“ sa stalo charakteristickým znakom americkej „demokracie“ a zahraničnej politiky. To, že Rusko, ako aj každá krajina (okrem Slovenska) má svoje vlastné geopolitické záujmy, je pochopiteľné a samozrejmé.

Ale zatiaľ čo často veľmi hrubé zasahovanie USA do volieb a vnútorných záležitostí štátov, takmer všade vo svete, je v poriadku, lebo USA tak vyvážajú demokratické hodnoty ( a domov dovážajú lacné suroviny a výrobky z „demokraciou“ ovládnutých krajín) a chránia svetový neporiadok, ak by si čosi podobné dovoľoval ktokoľvek iný, to je vážny problém a hrozba pre celé ľudstvo.

Zatiaľ čo slovenská verejnosť zatiaľ vidí takmer na dennej báze nespočetne veľa dôkazov o zasahovaní USA do našich vnútorných záležitostí, ako aj o dolároch, ktoré prúdia do vrecka našich popredných lídrov a mienkotvorcov, obvinenia pána bývalého ministra, ktorého pravdovravnosť sa medzi Slovákmi stala legendárnou, predbežne neboli potvrdené. Prirodzene, ide o dôverné informácie, a preto je dosť prekvapivé, že ich takto veselo verejne rozhlasuje. Podobne, ako rozhlasoval, že S 300 na Ukrajinu nepôjde. Nepochybujem, že dôkazy o peniazoch z Moskvy nás ohúria rovnako, ako právna analýza na podporu darovania lietajúceho kovošrotu na Ukrajinu.

Mimochodom poľský premiér sa o poľských Migoch, ktoré dali Ukrajine vyjadril, že to boli dobré lietadlá a našťastie pre nás, keďže Poľsko má chrániť aj náš vzdušný priestor, F16 Ukrajine odovzdať nemôžu. Že by mali zrazu taký čudný pocit, že ich možno budú aj sami potrebovať ? Ale za to vyzývajú všetkých ostatných, aby F16 Ukrajine dali. Škoda, že ich nemá Slovensko, my by sme dali aj posledné gate a netrápilo by nás, že zostaneme dokonale odzbrojení. Teda holí a bosí.

Čo nás tu len čaká ? Jedni bežia do EU a do NATO prosíkať o pomoc pri voľbách a žiadať ochranu EU a NATO ( vojakov, či policajtov, či mierové zbory, aby nás pomasírovali ako Srbov v Kosove ?) pred najväčšou hybridnou hrozbou, ktorou je na Slovensku poukázanie na neschopnosť súčasných lídrov a štátnych úradníkov zo strany opozičných politikov, občanov a alternatívnych médií, a najväčšou hrozbou našej demokracie je hovorenie pravdy, ktorú neschválil admin policajného FB.

Druhej partii majú posielať peniaze z Moskvy, aby vyhrali voľby, ale ak to bude zase len 500,-€ ako pri ostatnom prípade odhaleného ruského agenta, veľa predvolebnej muziky z toho smeráci nezahrajú.

Jedným ide o to, aby sme boli čoraz viac vťahovaní do vojny, na ktorej vojenskopriemyselný komplex v skrachovaných USA kráľovsky zarába. Pentagon si posťažoval, a niektorí komentátori poukázali na to, že zbrane sa Pentagonu predávajú až s neuveriteľným 4000 násobným navýšením ceny ! Nuž ale nech chudákov Američanov úplne zderú z kože, veď aj tak sa tam nudia a krátia si čas hromadnými streľbami, lúpením v obchodoch a počítaním rôznych pohlaví, ktoré im tam vyrástli ako huby po daždi (že by rádioaktívnom?).

Druhí zase chcú ovplyvniť naše voľby preto, aby sme zbrane ich nepriateľom na bojisko nedodávali. Tak si vyberte.

Inak, Nemci už trochu dávnejšie riešili dilemu, či sa dodávka zbraní Ukrajine považuje za účasť vo vojnovom konflikte. V Bundestagu ju pre seba vyriešili tak, že nie, ale keby cvičili na území Nemecka vojakov a posielali ich na Ukrajinu, to by už bola priama účasť na vojnovom konflikte. Ešte že my tu na Slovensku ich necvičíme a na Ukrajinu neposielame, či ?

Predstava, že takmer úplne odzbrojená krajina s 5 miliónmi obyvateľov, sa pechorí do otvorenej vojny s jadrovou veľmocou, ktorá je rozlohou najväčším štátom sveta a má cca 150 miliónov obyvateľov, vyzerá ako sen človeka zrelého na akútnu hospitalizáciu na uzavretom oddelení psychiatrickej liečebne. Alebo človeka, ktorému by mal byť uložený doživotný trest odňatia slobody.

Ale v jednom si môžeme byť istí. Tí čo volajú po zbrojení a po vojne sa v nej nechystajú bojovať, ale na nej zarábať. Za ich „hodnoty“ a ciele budú zomierať tí, ktorí nemajú nárok ani na takú demokratickú hodnotu, akou je holý život a život v mieri.

O tom, či na Slovensku ostane zachovaná sloboda, ľudské práva a pluralita médií a slobodná súťaž politických strán, rozhodne prístup tých, ktorým je zverený dozor nad ich ochranou. Za všetky príklady môžeme spomenúť prokuratúru.

Aby naša opozícia nedopadla tak, ako v nešťastnom Moldavsku, ktoré má tiež mimoriadny geopolitický a strategický význam vo vojnovom konflikte Ukrajiny (NATO) a Ruska. Podľa lídra opozície, ktorý ako proruský agent bol zaradený na sankčný zoznam EU, je takmer 80 opozičných politikov pozatváraných, slobodné médiá fakticky nejestvujú a záujem politikov o občanov je na poslednom mieste. Ale to je určite len prokremeľská propaganda a verchuška, ktorá sa zabáva v zámku Mimi, je výkvetom západnej civilizácie. Ukážkou toho najlepšieho, čo aktuálne dokázala táto vyspelá civilizácia vyprodukovať.

Z dažďa pod odkvap ?

25.04.2024

Ešte pár slov k súdnej rade. Za mňa principiálne najpádnejší dôvod na odvolanie jej člena a už odvolaného predsedu je fakt, že bol ideovým otcom myšlienky legislatívnej zmeny, podľa ktorej je možné člena súdnej rady počas jeho mandátu odvolať kedykoľvek aj bez uvedenia dôvodu. Človek, ktorý bol schopný navrhnúť a presadiť takúto zmenu zákona ako politický [...]

Vás toto presvedčilo ?

24.04.2024

Súdna rada prijala dňa 17.4.2024 na svojom zasadnutí Uznesenie číslo 136/2024, ktorým v reakcii na tlačovú konferenciu predsedu vlády Slovenskej republiky a ministra spravodlivosti Slovenskej republiky konanú dňa 4. apríla 2024 https://www.youtube.com/watch?v=le-y7OangIg a súčasne aj na podklade iných verejných vyjadrení predstaviteľov výkonnej a zákonodarnej moci v tomto ako [...]

Cirkusanti

20.03.2024

Namiesto rešpektu k právu, jarmočné divadlá. Včerajšia tlačová konferencia prokurátorov špeciálnej prokuratúry potvrdila správnosť rozhodnutia o zrušení tohto spolitizovaného chápadla generálnej prokuratúry a aj správnosť rozhodnutia ústavného súdu, ktorý v tejto časti nepovažuje legislatívne aktivity za protiústavné. Znova ukázali hrubú neúctu k právnemu [...]

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

Viktória Hellenbart

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 91
Celková čítanosť: 230061x
Priemerná čítanosť článkov: 2528x

Autor blogu

Kategórie