Založ si blog

Výzva komisárovi pre deti, aby venoval pozornosť porušovaniu práv detí v trestných konaniach vedených proti ich rodičom a blízkym príbuzným !!!

7.9. 2023 bola na stránke nadácie Zastavme korupciu publikovaná nasledovná výzva “  V mene mimovládnych organizácií, ktoré sa dlhodobo venujú ochrane ľudských a detských práv, zdravotne znevýhodneným deťom, transparentnosti vo verejnom živote, či konkrétnej pomoci deťom a mladým ľuďom v kríze, Vás, pán Mikloško, vyzývame, aby ste odstúpili z pozície Komisára pre deti.“

https://zastavmekorupciu.sk/nezaradene/vyzva-na-odstupenie-detskeho-komisara-mikloska/

Takýto úvod evokuje dojem, že autorom a iniciátorom textu výzvy je nadácia Zastavme korupciu, ktorá túto výzvu na svojej stránke uverejnila, a pod ktorú sa podpísali ďalšie mimovládne organizácie, ich zoznam máte pod textom zverejnenej výzvy, a podľa médií ich má byť 21.

Na stránke nadácie si môžeme o financovaní jej fungovania prečítať nasledovné :

V Nadácii fungujeme najmä vďaka finančnej podpore pána Trnku, vďaka 2%, ktoré nám venujú ľudia a časť našich zdrojov tvoria finančné príspevky od ľudí a firiem, ktorí chcú prispieť k boju proti korupcii na Slovensku. O všetkých príjmoch i výdavkoch podrobne informujeme každý rok vo výročnej správe.

Vo výzve na odstúpenie detského obmudsmana sa okrem iného dočítate:

„Úrad komisára pre deti má byť apolitický, dostupný všetkým deťom a mladým ľuďom a nemá svoju činnosť spájať s nikým, kto vo verejnom priestore spochybňuje prostredníctvom zastrašovania a manipulácie legitímne presadzovanie ľudských práv. Nemá byť „hračkou“ v rukách politikov, ktorí ju využívajú v rámci ich predvolebnej kampane.

Úlohou komisára pre deti je ochraňovať všetky deti a mladých ľudí. Komisár pre deti by sa preto mal vždy jasne vyhraniť voči konaniu politikov, ktorí v rámci svojho verejného pôsobenia opakovane nerešpektujú demokratické princípy a základné ľudské práva.“

Komisár pre deti na výzvu reagoval tlačovou správou zverejnenou na jeho webovom sídle :

Tlačové vyhlásenie k výzve neziskových organizácií na odstúpenie komisára pre deti | Komisár pre deti – Jozef Mikloško (komisarpredeti.sk)

„Komisár pre deti si vždy vážil a stále si váži prácu mimovládnych a neziskových organizácií. S tretím sektorom spolupracuje 37 rokov pri realizácii projektov zameraných na  ochranu práv detí a mládeže. Vzniknutú mediálnu situáciu súvisiacu s plánovanou sériou stretnutí komisára pre deti s politickými stranami a hnutiami považuje za nedorozumenie. Ako už opakovane verejne deklaroval, komisár pre deti sa stretol a naďalej sa bude stretávať s predstaviteľmi politických subjektov. Cieľom týchto pracovných rozhovorov je predstavenie zámerov komisára a jeho úradu a hľadanie spoločných tém pri presadzovaní a riešení systémových zmien a opatrení v oblasti ochrany práv dieťaťa.

Separátne stretnutia sú zo strany  komisára pre deti iniciované aj preto, lebo mu nebolo umožnené v parlamente odprezentovať správu o činnosti komisára za rok 2022. Práve v nej boli zahrnuté aj návrhy na systémové riešenia, ktoré je nevyhnutné prijať a schváliť.

Komisár pre deti vníma nezávislosť úradu ako kľúčovú vec, a preto sa dištancuje od akéhokoľvek vťahovania jeho osoby, ako aj celého úradu do predvolebného súboja vo vrcholiacej predvolebnej kampani.“

Komisár pre deti sa teda mieni stretávať a spolupracovať tak s mimovládnymi organizáciami, ako aj s predstaviteľmi politických strán. Poslanci slovenského parlamentu neumožnili komisárovi pre deti odprezentovať správu o činnosti komisára za rok 2022 ! Čo myslíte, prečo ?

V prvom rade si musíme ujasniť kto je kto. V demokratickom a právnom štáte má moc pochádzať od občanov a vo voľbách si vyberajú zástupcov do parlamentu, a títo majú vo svojich politických programoch a mocenských rozhodnutiach presadzovať vôľu voličov, občanov štátu, ktorí im vo voľbách dali mandát. Títo a jedine títo majú právo riadiť štát a podieľať sa na tvorbe štátnej politiky, vrátane politiky týkajúcej sa detí, ich výchovy, vzdelávania a ochrany. Politici, sú hlasmi tých, ktorí ich platia, občanov tohto štátu, ktorí platia dane, z ktorých príjmov sa pokrývajú náklady na správu vecí verejných.

Mimovládne organizácie, ako to vyplýva z ich názvu, takúto legitimitu nemajú. Navonok sa prezentujú ako apolitické hlasy občanov, hájace záujmy tých, ktorí tu žijú a riešiace problémy, ktoré ich trápia. V skutočnosti je väčšina z nich platenou propagandou názorov ich donora. A názorom skupiny ľudí, ktorí sa na ich činnosti podieľajú.

Prosím pozrite si webovú stránku komisára pre deti, vyberám linky len k štyrom témam:

Nový detský ombudsman: Páry rovnakého pohlavia nevytvoria deťom vhodné prostredie pre zdravý vývin | Správy z domova (ereport.sk)

Komisár pre deti žiada upustiť od úmyslu rušenia detských pohotovostí. Komisár pre deti – Jozef Mikloško | SPOJME SA PRE DETI! (komisarpredeti.sk)

Vyjadrenie komisára pre deti k náboženskej slobode detí | Komisár pre deti – Jozef Mikloško (komisarpredeti.sk)

Komisár pre deti dôrazne odsudzuje obchodovanie s deťmi a žiada sprísnenie hraničných kontrol | Komisár pre deti – Jozef Mikloško (komisarpredeti.sk)

Máte pocit, že postoje komisára pre deti neodzrkadľujú názory občanov a rodičov na témy, ku ktorým zaujíma postoje ?

Osoba komisára pre deti je tŕňom v oku mimovládnym organizáciám, u ktorých prevažuje snaha presadzovať výlučne jednu, progresivistickú ideológiu ako správnu, demokratickú. Hoci tejto ideológii a jej prívržencom tiež možno pričítať, že ignorujú demokratické princípy, ako je sloboda prejavu, sloboda tlače, náboženská sloboda a svoje názory presadzujú a prejavujú aj hrubým porušovaním zákona a agresívnymi praktikami. Ale s nimi má komisár pre deti spolupracovať, lebo ich názory sú tie jediné správne, čo je absolútne demokratické.

Zaujímavé, že mimovládne organizácie podpísané pod touto výzvou, napríklad aj Liga za duševné zdravie, nepovažovali za potrebné vyjadriť sa, vyzvať orgány činné v trestnom konaní, aby pri vykonávaní úkonov v trestnom konaní dodržiavali zákon, a najmä brali ohľad na záujmy a ochranu maloletých detí. Hoci takýto postup explicitne vyžaduje viacero medzinárodných dohovorov, dokumentov a slovenské zákony.

Ticho zatvárajú oči predtým, že sa bez akýchkoľvek zákonom aprobovaných dôvodov vykopávajú dvere na obydliach občanov v rámci vedenia trestného stíhania voči nim, a to aj tam, kde sú maloleté deti.

Tíško odvracajú hlavu od toho, že sa deti prizerajú odvádzaniu svojich obvinených rodičov a príbuzných v putách, za prítomnosti médií, dokonca v polohách ( spútanie na „medveďa“), ktoré sú považované za mučenie, kruté a neľudské zaobchádzanie, ale hlavne, aj s ohľadom na podozrenie z kriminality, za ktorú sú osoby stíhané, sú absolútne neadekvátne.

Vy organizácie, a aj politici ochrancovia detí, neviete, aké to spôsobuje škody na psychike našich detí ? Vy „ochrancovia“ detí, neviete, že mediálne šírené informácie, takmer notoricky porušujúce zásady prezumpcie neviny, spôsobujú, že deti takýchto rodičov sú vystavené ostrakizácii, izolácii v kolektíve detí v škole, v záujmových, športových krúžkoch a sú už v mladom veku spoločensky popravované spolu so svojimi rodičmi a rodinami ?

Neviete, že deti takýchto rodičov sú vystavované šikane ? Širšie a podrobnejšie som sa téme porušovania práv detí pri vykonávaní úkonov trestného konania venovala v prvom blogu v tomto denníku publikovanom dňa 7.2.2022.

Otcovia nemajú byť usmrtení kvôli deťom a deti nemajú byť usmrtené kvôli otcom. (Deuteronomium 24:16) – Viktória Hellenbart – Blog – Pravda

A záverom, vážené mimovládne organizácie, kde je váš hlas, keď sa politici podporujúci výlučne jednu politickú stranu v predvolebnej kampani pod vašou záštitou, venujú politickej práci na školách ? Na školách, ktoré by mali byť apolitické ?

Keďže sami organizujete platformy, ale výlučne v prospech politikov s tým pre vás jediným a správnym svetonázorom, v ktorých politizujete otázku výchovy a vzdelávania detí a hrubo zasahujete aj do rodičovských práv, vaša výzva na odstúpenie pre detského komisára je hlasom, ktorý sa sa ozval pri prvej lepšej „zámienke“ a sleduje odstránenie tohto človeka z jeho postu práve pre názory, ktoré prezentuje, ochraňuje, a ktoré podporuje väčšinová spoločnosť.

A keďže pri väčšine zásadných tém, ktoré vážne ohrozujú zdravie a životy detí, mlčíte, alebo propagujete presný opak, len ťažko je uveriť, že to, na čom vám naozaj záleží, je skutočné blaho detí.

Z dažďa pod odkvap ?

25.04.2024

Ešte pár slov k súdnej rade. Za mňa principiálne najpádnejší dôvod na odvolanie jej člena a už odvolaného predsedu je fakt, že bol ideovým otcom myšlienky legislatívnej zmeny, podľa ktorej je možné člena súdnej rady počas jeho mandátu odvolať kedykoľvek aj bez uvedenia dôvodu. Človek, ktorý bol schopný navrhnúť a presadiť takúto zmenu zákona ako politický [...]

Vás toto presvedčilo ?

24.04.2024

Súdna rada prijala dňa 17.4.2024 na svojom zasadnutí Uznesenie číslo 136/2024, ktorým v reakcii na tlačovú konferenciu predsedu vlády Slovenskej republiky a ministra spravodlivosti Slovenskej republiky konanú dňa 4. apríla 2024 https://www.youtube.com/watch?v=le-y7OangIg a súčasne aj na podklade iných verejných vyjadrení predstaviteľov výkonnej a zákonodarnej moci v tomto ako [...]

Cirkusanti

20.03.2024

Namiesto rešpektu k právu, jarmočné divadlá. Včerajšia tlačová konferencia prokurátorov špeciálnej prokuratúry potvrdila správnosť rozhodnutia o zrušení tohto spolitizovaného chápadla generálnej prokuratúry a aj správnosť rozhodnutia ústavného súdu, ktorý v tejto časti nepovažuje legislatívne aktivity za protiústavné. Znova ukázali hrubú neúctu k právnemu [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Viktória Hellenbart

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 91
Celková čítanosť: 230006x
Priemerná čítanosť článkov: 2528x

Autor blogu

Kategórie