Založ si blog

Potemkinovské dediny

Téma ilegálnej imigrácie podľa ministerstva vnútra nie je žiadnym problémom.

Ak to porovnávam s problémom masívneho porušovania zákonov zo strany tých, ktorý majú dbať na ich dodržiavanie, aj v otázkach nelegálnej migrácie, môžem s názorom ministerstva vnútra aj súhlasiť.

Ak si politici, úradníci a im poplatné médiá myslia, že zamlčiavanie existencie problému a zastrašovanie tých, ktorí sa o ňom opovážia prehovoriť, namiesto jeho riešenia je tým pravým riešením, dá sa z toho vyvodiť logický záver, že na Slovensku sa v prospech tu žijúcich obyvateľov žiadny problém nikdy riešiť nebude. Budeme sa všetci tváriť, že problém neexistuje. A tých, čo sa opovážia naň poukázať :

  1. vyhodíme z roboty
  2. zastrašíme
  3. zosmiešnime
  4. zatvoríme
  5. proste inak umlčíme.

Top vtipom je rečnícka otázka jedného politika, bývalého člena tej najlepšej vlády, akú Slovensko kedy malo, v tom zmysle, že akú kriminalitu páchajú imigranti. Aký je počet trestných činov ? No NULA.

Nula bude asi niekde inde, pretože už samotné nelegálne prekročenie hraníc je trestným činom, ak je organizované, je organizovaným a závažným trestným činom prevádzačstva a ak sa na ňom podieľajú aj policajné zložky a iné orgány štátnej správy, môže byť aj zneužitím právomoci verejného činiteľa.

Takže aké trestné činy v spojitosti s nelegálnou imigráciou ?

NULA

Možno to tak vidí aj prokuratúra, ktorá zaryto mlčí.

Z dažďa pod odkvap ?

25.04.2024

Ešte pár slov k súdnej rade. Za mňa principiálne najpádnejší dôvod na odvolanie jej člena a už odvolaného predsedu je fakt, že bol ideovým otcom myšlienky legislatívnej zmeny, podľa ktorej je možné člena súdnej rady počas jeho mandátu odvolať kedykoľvek aj bez uvedenia dôvodu. Človek, ktorý bol schopný navrhnúť a presadiť takúto zmenu zákona ako politický [...]

Vás toto presvedčilo ?

24.04.2024

Súdna rada prijala dňa 17.4.2024 na svojom zasadnutí Uznesenie číslo 136/2024, ktorým v reakcii na tlačovú konferenciu predsedu vlády Slovenskej republiky a ministra spravodlivosti Slovenskej republiky konanú dňa 4. apríla 2024 https://www.youtube.com/watch?v=le-y7OangIg a súčasne aj na podklade iných verejných vyjadrení predstaviteľov výkonnej a zákonodarnej moci v tomto ako [...]

Cirkusanti

20.03.2024

Namiesto rešpektu k právu, jarmočné divadlá. Včerajšia tlačová konferencia prokurátorov špeciálnej prokuratúry potvrdila správnosť rozhodnutia o zrušení tohto spolitizovaného chápadla generálnej prokuratúry a aj správnosť rozhodnutia ústavného súdu, ktorý v tejto časti nepovažuje legislatívne aktivity za protiústavné. Znova ukázali hrubú neúctu k právnemu [...]

Migranti, utečenci

Maďarsko nemieni akceptovať kvóty na prijímanie migrantov

14.05.2024 22:39

Maďarsko neakceptuje nanucovanie kvót na prijímanie migrantov a spolu s ďalšími krajinami nevykoná opatrenia migračného paktu.

fico, žiga, danko, taraba

Zákon o FPU prešiel, aj keď nie je dohoda. Medzi Hlasom a SNS to iskrí: Danko chce koaličnú radu, Žiga napomenul Michelka

14.05.2024 19:15

Líder SNS Andrej Danko chce zvolať koaličnú radu o tom, ako bude koalícia fungovať po odchode Petra Pellegriniho. Je nespokojný, že nevie meno jeho nástupcu.

Polanski, Lewisová

Francúzsky súd oslobodil režiséra Polanského v kauze ohovárania

14.05.2024 17:54

Polanski sa podľa žalujúcej herečky dopustil ohovárania tým, že ju v roku 2019 v rozhovore pre médiá označil za klamárku, pretože ho v minulosti obvinila zo znásilnenia.

Kráľ na ťahu, relácia, ta3

Král na ťahu na ta3: V dueli sa stretnú zástupcovia Smeru a SaS

14.05.2024 17:38

V utorok 14. mája o 21.00 h bude ďalšia časť relácie Král na ťahu s Braňom Králom. Ostrú debatu si môžete pozrieť už večer na ta3.

Viktória Hellenbart

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 91
Celková čítanosť: 232393x
Priemerná čítanosť článkov: 2554x

Autor blogu

Kategórie