Založ si blog

To sa fakt všetci zbláznili ?

Médiá zopakovali svoje šialené tvrdenia o tom, že ktosi je obvinený z trestného činu, hoci ten, kto má byť obvinený, o tom ešte nevie.

Novinár sa dokonca opýtal na tlačovej besede osoby, ktorej obvinenie ešte doručené nebolo, aby sa k nemu vyjadril, lebo sa javí, že asi vie o čo ide.

Takéto prípady sa pravidelne opakujú za posledné roky besnenia orgánov činných v trestnom konaní spojeného s masívnymi únikmi z vyšetrovacích spisov.

K tomu, že špeciálnej prokuratúre hrozí zrušenie pre porušovanie zákonov a z vyšetrovacieho spisu, v ktorom vykonáva dozor, opäť dôjde k porušeniu zákona únikom informácií do médií, je ťažké zaujať racionálny postoj, pretože takéto konanie vyzerá tak nekompetentne a neprofesionálne, že sa za nich hanbia aj ich skalní fanúšikovia.

Ale doblbnutí z tejto exhibície opovrhovania zákonom zo strany niektorých orgánov činných v trestnom konaní a médií, sú aj tí, ktorí sa proti ich nezákonným praktikám bránia. ( Úsmevná bola otázka pána poslanca Šipoša na vypočutí kandidáta na vysoký post v polícii, či sa postará o to, aby o obvinení nevedeli skôr médiá ako sám obvinený, to fakt posilní právny štát. Nečudo, že to, že sa médiá o obvineniach, ani iných veciach zo spisu v štádiu prípravného konania, ale ani v štádiu konania pred súdom, okrem toho čoho odznie na pojednávaní, nemajú právo dozvedieť vôbec, v spoločenskej realite, keď celé Slovensko študuje a analyzuje dôkazy v určitých kauzách, pánovi poslancovi uniklo.)

Milí čitatelia, je dobré, aby sme si pripomenuli znenie § 33 Trestného poriadku „Toho, kto je podozrivý zo spáchania trestného činu, možno považovať za obvineného a použiť proti nemu prostriedky určené týmto zákonom proti obvinenému až vtedy, ak bolo proti nemu vznesené obvinenie.“

Podľa § 206 Trestného poriadku “ Ak je na podklade trestného oznámenia alebo zistených skutočností po začatí trestného stíhania dostatočne odôvodnený záver, že trestný čin spáchala určitá osoba, policajt bez meškania vydá uznesenie o vznesení obvinenia, ktoré ihneď oznámi obvinenému a doručí najneskôr do 48 hodín prokurátorovi“.

Vopred upozorňujem milé médiá, že žiadny z účelovo najatých „právnych expertov“, svojimi tvrdeniami nezmení fakt, že obvinenie sa človeku nevznáša doručením uznesenia médiám, ale obvinenému. Doručenie znamená, že obvinenie prevzal obvinený. Až týmto momentom je možné ho v právnom štáte považovať za obvineného.

S úžasom sledujem, ako slovenské médiá sprava – zľava vykrikujú na ľudí, že sú obvinení, stalo sa to v aj prípade viacerých sudcov, hoci týmto osobám ešte obvinenie doručené nebolo.

Treba jednoznačne konštatovať, že vypisovali a vykrikovali nepravdy, okrem toho, že sa podieľali a podieľajú na nezákonných únikoch zo spisov. To, že si pán vyšetrovateľ napíše obvinenie a pošle ho médiám vám ešte nedáva procesné postavenie obvineného. Tým sa stanete, až jeho prevzatím.

Taká miera nekompetentnosti aká sa tu predvádza je v skutku zarážajúca a človek nadobúda nie pocit, ale istotu, že sa všetci zbláznili.

Z dažďa pod odkvap ?

25.04.2024

Ešte pár slov k súdnej rade. Za mňa principiálne najpádnejší dôvod na odvolanie jej člena a už odvolaného predsedu je fakt, že bol ideovým otcom myšlienky legislatívnej zmeny, podľa ktorej je možné člena súdnej rady počas jeho mandátu odvolať kedykoľvek aj bez uvedenia dôvodu. Človek, ktorý bol schopný navrhnúť a presadiť takúto zmenu zákona ako politický [...]

Vás toto presvedčilo ?

24.04.2024

Súdna rada prijala dňa 17.4.2024 na svojom zasadnutí Uznesenie číslo 136/2024, ktorým v reakcii na tlačovú konferenciu predsedu vlády Slovenskej republiky a ministra spravodlivosti Slovenskej republiky konanú dňa 4. apríla 2024 https://www.youtube.com/watch?v=le-y7OangIg a súčasne aj na podklade iných verejných vyjadrení predstaviteľov výkonnej a zákonodarnej moci v tomto ako [...]

Cirkusanti

20.03.2024

Namiesto rešpektu k právu, jarmočné divadlá. Včerajšia tlačová konferencia prokurátorov špeciálnej prokuratúry potvrdila správnosť rozhodnutia o zrušení tohto spolitizovaného chápadla generálnej prokuratúry a aj správnosť rozhodnutia ústavného súdu, ktorý v tejto časti nepovažuje legislatívne aktivity za protiústavné. Znova ukázali hrubú neúctu k právnemu [...]

Žilina, polícia, riskantná jazda

Sedemnásťročného mladíka pri riskantnej jazde zastavili až policajné výstrely

27.04.2024 22:24

Vodič BMW na výzvy na zastavenie nereagoval, policajti museli použiť varovné výstrely.

Jaroslaw Kaczyński

Líder opozičnej PiS Kaczyňski: Kandidujeme do europarlamentu, aby sme odmietli Green Deal

27.04.2024 22:09

Európska zelená dohoda bude podľa Kaczyńského pre Poľsko znamenať i čoraz vyššie ceny energií, ale aj nárast cien "prakticky vo všetkých oblastiach".

žralok belavý, belasý, žralok modrý

Britského turistu zranil v Karibiku žralok, útočil len desať metrov od brehu

27.04.2024 20:00

Šesťdesiatštyriročný britský turista skončil na jednotke intenzívnej starostlivosti, keď ho pri severnom pobreží karibského ostrova Tobago napadol žralok.

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Viktória Hellenbart

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 91
Celková čítanosť: 229850x
Priemerná čítanosť článkov: 2526x

Autor blogu

Kategórie